Tuotemerkit

M&M 7.3.2014 21:17 päivitetty 4.2.2016 10:39

Burana on Suomen luotetuin - Ibumax syrjäytti Aspirinin

Särkylääkkeissä suomalaiset luottavat ibuprofeeniin.

Suomen luotetuin särkylääkemerkki on Orionin Burana, kertoo Valittujen Palojen Luotetuin Merkki -tutkimus.

Toiseksi eniten luotetaan GlaxoSmithKlinen Panadoliin ja kolmanneksi eniten Vitabalansin Ibumaxiin. Ibumax syrjäytti viime vuoden kolmosen Aspirinin, muuten kärki pysyi samana.

Monivitamiineista suomalaiset luottavat eniten Ferrosanin Multi-tabsiin. Toiseksi eniten luotetaan Orionin Multivitaan ja kolmanneksi eniten Bayerin Beroccaan. Kärkikolmikko pysyi samana edellisvuodesta.

Yskä- ja flunssalääkkeistä luotetaan eniten Leiraksen Finrexiniin, toiseksi eniten saman yrityksen Codesaniin. Kolmantena on Orionin Resilar.

Möller oli luotetuin ravintolisä, toisena VitaePro ja kolmantena Multi-tabs. Terveysvaikutteisissa elintarvikkeissa taas Raision Benecol säilytti asemansa Suomen luotetuimpana, toiseksi eniten luotetaan Unileverin Beceliin ja kolmanneksi eniten Valioon.

Yksityisistä lääkäriasemista suomalaiset luottavat eniten Terveystaloon. Toisena oli Mehiläinen ja kolmantena Diacor. Optikkoliikkeiden ykkönen oli Instrumentarium, kakkonen Silmäasema ja kolmonen Nissen.

Kysely on osa Reader's Digestin kansainvälistä Luotetuin Merkki –tutkimusta (European Trusted Brands), joka toteutettiin yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa viime vuodenvaihteessa useissa Euroopan maissa.

Terveysalan tuotemerkkejä koskeviin avoimiin kysymyksiin vastasi Suomessa yli 2000 henkilöä. Tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on enintään 3,4 prosenttiyksikköä.