Suomen luotetuin särkylääkemerkki on Orion in Burana, kertoo Valittujen Palojen Luotetuin Merkki -tutkimus.

Toiseksi eniten luotetaan GlaxoSmithKline n Panadol iin ja kolmanneksi eniten Vitabalans in Ibumax iin. Ibumax syrjäytti viime vuoden kolmosen Aspirin in, muuten kärki pysyi samana.

Monivitamiineista suomalaiset luottavat eniten Ferrosan in Multi-tabs iin. Toiseksi eniten luotetaan Orionin Multivita an ja kolmanneksi eniten Bayer in Berocca an. Kärkikolmikko pysyi samana edellisvuodesta.

Yskä- ja flunssalääkkeistä luotetaan eniten Leiraksen Finrexin iin, toiseksi eniten saman yrityksen Codesan iin. Kolmantena on Orionin Resilar.

Möller oli luotetuin ravintolisä, toisena VitaePro ja kolmantena Multi-tabs. Terveysvaikutteisissa elintarvikkeissa taas Raisio n Benecol säilytti asemansa Suomen luotetuimpana, toiseksi eniten luotetaan Unilever in Becel iin ja kolmanneksi eniten Valio on.

Yksityisistä lääkäriasemista suomalaiset luottavat eniten Terveystalo on. Toisena oli Mehiläinen ja kolmantena Diacor. Optikkoliikkeiden ykkönen oli Instrumentarium, kakkonen Silmäasema ja kolmonen Nissen.

Kysely on osa Reader's Digest in kansainvälistä Luotetuin Merkki –tutkimusta (European Trusted Brands), joka toteutettiin yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa viime vuodenvaihteessa useissa Euroopan maissa.

Terveysalan tuotemerkkejä koskeviin avoimiin kysymyksiin vastasi Suomessa yli 2000 henkilöä. Tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on enintään 3,4 prosenttiyksikköä.