Cheek-artistinimellä toiminut Jare Tiihonen teki viimeisen keikkansa yli kaksi vuotta sitten. Siitä huolimatta hänen yhtiönsä porskuttaa erittäin hyvin, jopa paremmin kuin hänen musiikkiurallaan.

Tiihosen omistaman Liiga Music Oy:n liikevaihto kasvoi roimasti vuoden 2019 tilikaudella.

Tällä viikolla kaupparekisteriin saapuneen yhtiön viime vuoden tilinpäätöksen mukaan liikevaihto nousi vuoden 2018 vajaasta 2,3 miljoonasta eurosta 3,6 miljoonaan euroon, eli peräti 57 prosenttia.

Liikevaihto oli korkeampi kuin koskaan aiemmin vuonna 2011 perustetun Liiga Musicin historiassa.

Alma Talentin analyytikon Ari Rajalan mukaan on mahdollista, että merkittävä osa Liiga Musicin 3,6 miljoonan euron liikevaihdoista on liittynyt arvopaperikauppaan.

Vaikka liikevaihto kasvoi kovasti, yhtiön tulos tuli kuitenkin alas.

”Vuoden 2018 liiketulos oli 1,56 miljoonaa euroa, kun viime vuonna se jäi 485 000 euroon. Liiketulosmarginaali putosi 68,1 prosentista 13,5 prosenttiin”, Rajala kertoi.

Yli kymmenen prosentin liikevoittoa pidetään kuitenkin hyvänä. Nettotulosta jäi verojen jälkeen 409 000 euroa.

Yhtiön operatiivista tulosta kasvattaa se, että Tiihonen ei vaikuta juuri nostavan yhtiöstään palkkaa. Palkkakulut olivat viime vuonna vain runsaat 11 000 euroa.

”Palkan sijaan Tiihonen nostaa yhtiöstään tuloja osinkoina. Parina viime vuonna osinkoa on nostettu kevyen verotuksen mahdollistama maksimisumma 150 000 euroa.”

Tiihosen saamista osingoista kolme neljäsosaa on verovapaata ja loput veronalaista pääomatuloa. Pääomatuloiksi summasta lasketaan verotuksessa 37 500 euroa. Siitä veroa menee yhteensä 11 550 euroa, ja kun sen suhteuttaa osinkosummaan, tulee veroprosentiksi 7,7 prosenttia.

Yhtiön taseen loppusumma on seitsemän miljoonaa euroa eli varallisuutta yhtiössä on tasearvoin tuo summa. Varallisuudesta on osakkeissa 4,3 miljoonaa euroa, kassavaroina 837 000 euroa ja muina arvopapereina 45 600 euroa.

Pääosa omaisuudesta on rahoitettu yhtiön voitoilla. Omaa pääoma oli 2019 lopussa 4,9 miljoonaa euroa, josta osingonjakojakokelpoisia varoja oli 4,87 miljoonaa euroa.

Tilinpäätöksessä kerrotaan tilikauden jälkeisten tietojen kohdalla myös, ettei koronaepidemia ole vaikuttanut yhtiön toimintaan.

Tiihosen on uutisoitu tehneen muun muassa kiinteistöbisnestä musiikkiuransa jälkeen.

Cheekin Liiga Music omistaa perustamiskokousten pöytäkirjojen mukaan kaksi viime vuoden syksynä perustettua yhtiötä, Liiga Apartments Oy:n ja Liiga Investments Oy:n.

Oikaisu 18.9. klo 16.09: Täsmennetty laskelmat Tiihosen veroprosentista. Prosentti oli 7,7, ei 7,5.