City-lehteä ja useita verkkoportaaleja luotsaava City Digital Group ostaa ­verkkoportaali Suomi24:n Aller Medialta julkistamattomalla kauppahinnalla. Kauppaan kuuluu myös nettideittipalvelu Treffit24.

Kauppa vahvistaa toimitusjohtaja Ilkka Lavaksen mukaan City Digitalia se­kä digitaalisessa mediamyynnissä että nettideittimarkkinassa. Keskustelupalstoistaan tunnetulla Suomi24-palvelulla on yli kaksi miljoonaa käyttäjää kuukaudessa.

”Suomi24 on verrattavissa Facebookiin: molemmilla on hyvin paljon kuluttajien luomaa sisältöä ja hyvin pitkälle sähköinen mediamyynti”, Lavas sanoo.

Hänen mukaansa Suomi24:n mediamyynnin suotuisa kehitys kannustikin yhtiötä kauppaan. Mediamyynnin liikevaihto nousi kolmessa vuodessa 50 prosenttia yltäen lähes kahteen miljoonaan euroon viime vuonna.

City Digital Group tunnetaan etenkin City-­lehden ja pöytävarauspalvelu TableOnlinen taustayhtiönä. Sen brändeihin kuuluvat myös ravintolatietopalvelu Eat.fi ja nettideittipalvelu Deitti.net.

Lavaksen mukaan yhtiö aikoo nostaa Suomi24:n avulla esiin omia brändejään ja rakentaa alustojen yhteenliittymiä pidemmälle. Se on alalla tulevaisuuden suunta, hän katsoo.

”Tulevaisuudessa nähdään median ja alustojen liittymiä.”

Suomi24-yhtiön liikevaihto putosi viime tilikaudella 26 prosenttia ja liiketulos painui tappiolle.