Vapaa-aika

M&M 24.10.2017 10:42

Clear Channel ja CityBike Finland tuovat kaupunkipyörät Espooseen

Helsingistä tutu kaupunkipyörät tulevat myös Espooseen. Kaupunkipyöräoperaattori CityBike Finland ilmoittaa, että pyörät olisivat käytössä jo ensi vuoden toukokuun alusta alkaen.

Espoon kaupunkipyöräsopimus käsittää 700 kaupunkipyörää ja 70 asemaa, joista Espoo haluaa osan Länsimetron liityntäliikennettä. Siksi asemat sijoittuvat Länsimetron varrelle Keilaniemestä Matinkylään. Myös Espoon rantaraitille on tulossa kaupunkipyörien asemia.

"Tavoitteena on, että kaupunkipyörät ovat käytettävissä toukokuun alusta alkaen lokakuun loppuun asti jo ensi vuonna", kertoo CityBike Finlandin Service Manager Juha Pitkänen.

Espoon kaupunkipyörähankkeen virallinen toimittaja on CityBike Finland. Kaupunkipyöräjärjestelmän kaupallistamisesta vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel, joka vastaa myös Helsingin kaupunkipyöräpalvelun yksityisen rahoituksen hankinnasta.

Clear Channel kertoo kertoo pyöräasemaverkoston tuovan mukanaan suuria katutason digitaalisia mainosnäyttöjä Espoon vilkkaimmille paikoille. Tätä kautta mainostajilla on mahdollisuus tavoittaa asukkaat heidän arkiympäristössään työmatkojen ja vapaa-ajan yhteydessä.

"Kaupunkipyörät ovat eittämättä tulevana keväänä Espoossa yksi kiinnostavimmista ilmiöstä. Uskomme sen kiinnostavan myös mainostajia", Clear Channelin tuote- ja kehitysjohtaja Lassi Tolonen arvioi tiedotteessa.

Helsingin kaupunkipyöräkautta juhlistettiin lyhytelokuvalla

Kaupunkipyöräkausi 2017 Helsingissä onnistui lukujen valossa hyvin. Yli 34 000 ihmistä hankki itselleen koko kauden kattavan ajo-oikeuden ja pyörillä poljettiin yli 1,7 miljoonaa yksittäistä matkaa. Keskimäärin jokaisella pyörällä ajettiin 7,5 matkaa päivää kohden ja yksittäisen matkan keskipituus oli yli 3 kilometriä. 

Helsingin seudun liikenteen ja Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kaupunkipyörien suosio ei rajoittunut vain kaupungin asukkaisiin, sillä ulkomaiset matkailijat polkivat liki joka kymmenennen matkan.

Helsingin onnistunutta kaupunkipyöräkautta juhlistettiin Kiitos-filmillä, jonka pääosassa nähdään kaupunkipyöräilyn erikoisasiantuntija, Windows95 Man, Teemu Keisteri. | Kuva: Kuvakaappaus YouTubesta

 

Onnistuneen kauden päätteeksi HSL ja HKL kiittävät polkijoita tämänvuotisesta kaudesta "Kiitos"-lyhytelokuvalla, jonka pääosassa nähdään kaupunkipyöräilyn erikoisasiantuntija, Windows95 Man, Teemu Keisteri.

Lyhytelokuva on suunnittelutoimisto 358:n käsialaa. Videon suunnittelusta vastasivat Ale Lauraéus, Antti Salminen ja Juhani Ylitalo. Filmin tuotannosta ja toteutuksesta huolehtivat 358:n Antti Nikunen, Risto Haapiainen, Harry Ahokas sekä Ellen Jabai ja äänisuunnittelun teki Vild Factory.

Filmissä Windows95 Man päättää oman kaupunkipyöräkautensa kertoessaan samalla, kuinka suosittua kaupunkipyörien käyttö on kuluvana vuonna ollut.

"34 000 helsinkiläistä hankki itselleen ajo-oikeuden koko kaudeksi. Se on kaksi kertaa enemmän kuin Forssassa on asukkaita. Ajoaikaa kertyi reilusti yli 22 miljoonaa minuuttia. Siinä ajassa ehtisi katsoa Titanic-elokuvan 115 000 kertaa. On siis aika kuljettaa kaupunkipyörät hyvin ansaitulle talvilevolle odottamaan seuraavaa eeppistä kaupunkipyöräkautta. Kiitos tästä kaudesta, kaupunkipyöräilijät", Windows95 Man viestittää.

Kaupunkipyöräkausi päättyy 31.10. ja pyörät palaavat Helsingin kaduille taas keväällä 2018.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö