Kampanja

M&M 13.11.2017 13:02 päivitetty 13.11.2017 14:31

CMI:n nuoret Lennonit kannustavat suomalaisia myöntämään virheensä: "Tapa avata ovi rauhalle"

Lennonit on Martti Ahtisaaren (alarivissa keskellä) perustaman CMI:n kokoama rauhanvälitystoimisto.

CMI:n kokoama rauhanryhmä Lennonit lanseeraa tänään oman rauhankampanjansa #pokkaamyöntää.

Presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö CMI on kannustanut nuoria määrittelemään rauhan uudelleen, omista lähtökohdistaan. Nuorten rauhanryhmä Lennonit on tarttunut haasteeseen.

Tänään alkavalla #pokkaamyöntää-kampanjalla Lennonit haastavat kaikki mukaan myöntämään omat virheensä ja sitä kautta rakentamaan rauhaa omassa arjessaan.

Lennonit ovat eri alojen 16–22-vuotiaita nuoria taitajia, joita yhdistää palo rauhantyöhön. Ryhmällä on tukenaan suunnittelutoimisto Måndag, CMI ja Bassoradio. Lennoneiden alkuperäisen visuaalisen ilmeen on suunnitellut viestintätoimisto Miltton.

Kampanjan käynnistää Bassoradion Tuken ja Jusan sekä tubettaja Seksikkään Suklaan (oikealta nimeltään Luyeye Konssi) tähdittämä video, jossa ratkotaan nakkikioskilla syntynyttä kärhämää.

"Omien virheiden myöntäminen ja vastapuolen kuunteleminen on tapa avata ovi rauhalle – niin maailman konfliktikentillä kuin arjessakin. Siksi haastamme kaikki mukaan myöntämään omat virheensä", sanoo Lennoneiden tiiminvetäjä Olli Puumalainen kampanjatiedotteessa.

Omien virheiden myöntämisen esteenä saattavat olla esimerkiksi ylpeys, ego tai häpeä. #pokkaamyöntää-kampanja kannustaa aseistariisuvaan mokien myöntämiseen, mikä luo pohjaa rauhanomaiselle vuoropuhelulle.

Kampanja on osa CMI:n Ahtisaari-päiviä, jotka huipentuvat tänä vuonna 13.11.–26.11. Ahtisaari-päivät tuo rauhanvälityksen ja sovittelun kouluihin. CMI järjestää Ahtisaari-päivät Ulkoministeriön tuella.

Presidentti Martti Ahtisaari on ainoa suomalainen, jolle on myönnetty Nobelin rauhanpalkinto. Ahtisaari vastaanotti palkinnon vuonna 2008. Palkinto myönnettiin hänelle merkittävistä ponnistuksista kansainvälisten konfliktien ratkaisemiseksi.

Lennonit on saanut nimensä Beatles-yhtyeen edesmenneeltä keulakuvalta John Lennonilta. Soolouransa aikana poliittisesti aktiivinen Lennon kannatti rauhanaatetta ja käsitteli teemaa useissa kappaleissaan, kuten Imagine ja Happy Xmas (War Is Over). Lennon murhattiin vuonna 1980.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö