Vaikuttaminen

M&M 18.10.2017 13:52

CNN: Venäjän trollit pakotettiin katsomaan Netflixin House of Cardsia

CNN kirjoittaa, että Yhdysvaltoihin kohdistuviin operaatioihin osallistuvien trollien pitää katsoa House of Cardsia.

Häikäilemättömästä pyrkyripoliitikosta kertova House of Cards on yksi Netflixin suosituimmista sarjoista. Se tarjoaa näkymän USA:n politiikan hämäriin kulisseihin, ja sarjan tarjoama kuva poliittisesta pelistä on ilmeisesti venäläisten mielestä realistinen.

Suomessakin on puhuttu paljon Pietarin trollitehtaaksi kutsutusta laitoksesta. Siellä ahertaa väkeä, joka on palkattu muun muassa seuraamaan ja osallistumaan ulkomaisiin nettikeskusteluihin. Ja kun trolleista puhutaan, osallistuminen ei ole rakentavaa. Tai on siinä mielessä, että rakentamista se on riidanrakentaminenkin.

CNN kirjoittaa, että Yhdysvaltoihin kohdistuviin operaatioihin osallistuvien trollien pitää katsoa House of Cardsia. Sen uskotaan auttavan heitä kirjoittamaan viestejä, joilla yllyttää jenkit purnaamaan hallintoaan vastaan.

Trollitehtaan entinen työntekijä Maksim kertoo, että esimiehet tarkastavat kaiken tekstin, jotta se näyttäisi aidon amerikkalaisen kirjoittamalta.

Hillary Clintonista piti kirjoittaa paljon ja ikävästi. Muita suositeltavia puheenaiheita olivat aseet ja homot, sopivasti uskonnolla höystettynä. Venäjää ja presidentti Putinia ei saanut mainita.

”Aluksi meidän piti katsoa House of Cardsia englanniksi. Oli välttämätöntä tietää USA:n tärkeimmät ongelmat: verot, homot, seksuaaliset vähemmistöt ja aseet”, Maksim selittää.

Lähde: Tivi