Pelistudio Colossal Order Oy on saanut DigiExpo-messujen yhteydessä kuudetta kertaa jaettavan Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinnon.

Colossal Order on vuonna 2009 perustettu tamperelainen PC-pelejä kehittävä pelistudio, jonka tunnetuin peli on keväällä 2015 julkaistu Cities: Skylines. Peli myi 250 000 kappaletta ensimmäisen 24 tunnin aikana. Kyse on tietokoneella pelattavasta kaupunkisimulaatiosta ja rakentelupelistä, jota on verrattu klassikkopeli Sim Cityyn.

Palkinnon perusteluissaan tuomaristo sanoo, että voittaja-pelistudio on alusta saakka keskittynyt peliliiketoimintansa kehittämiseen pelien kehittämisen ohella.

"Monet Colossal Orderin valinnat vuosien varrella ovat pelitoimialan trendien valossa saattaneet näyttää oudoilta: keskittyminen PC-alustalle, yhteistyö julkaisijan kanssa, toiminnan keskittäminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Ne ovat kuitenkin olleet yrityksen toiminnan ja osaamisen kannalta perusteltuja ja kannattavia valintoja."

Suomen Messusäätiön jakaman palkinnon arvo on 3 000 euroa. Voittajan valitsi raati, joka koostui Neogames Finland in ja FIGMAn edustajista.

Aiemmin palkinnon ovat vastaanottaneet Rovio vuonna 2010, Aritunes vuonna 2011, Supercell vuonna 2012, Fingersoft vuonna 2013 ja Seriously Digital Entertainment vuonna 2014.