Portugalilainen jalkapallotähti Cristiano Ronaldo, 33, siirtyy espanjalaisesta Real Madrid ista italialaisseura Juventukseen, ja Juventuksen sponsoreille Ronaldon saapuminen tarkoittaa tuntuvaa kasvua näkyvyydessä.

Juventuksella on kuusi miljoonaa Twitter-seuraajaa ja kymmenen miljoonaa Instagram-seuraajaa, kun Ronaldon henkilökohtainen seuraajamäärä on Twitterissä 74 miljoonaa ja Instagramissa 134 miljoonaa.

Juventus on voittanut Italian mestaruuden seitsemänä vuonna peräkkäin ja ollut neljän viime vuoden aikana kaksi kertaa Mestarien liigan finaalissa, mutta seuran kansainvälinen näkyvyys nousee siirron myötä kertahyppäyksellä.

Siirto maksaa Juventukselle The Guardianin laskelmien mukaan kokonaisuudessaan 340 miljoonaa euroa, kun lasketaan yhteen 100 miljoonan euron siirtosumma, vuotuinen 30 miljoonan euron palkka sekä erilaiset verot.

Juventuksen pääomistaja on Agnell in suvun holding-yhtiö Exor NV, joka on enemmistöomistaja myös Ferrar issa sekä Fiat Chrysler issä. Fiat Chrysler on sponsoroinut Juventusta vajaalla parilla kymmenellä miljoonalla eurolla vuodessa, ja sen Jeep-brändin logo on Juventuksen paidassa hyvin esillä.

Apex Marketing Group in toimitusjohtaja Eric Smallwood arvioi Bloombergille, että jos Ronaldo johdattaa Juventuksen Mestarien liigan finaaliin, medianäkyvyyden arvo sinä vuonna voi olla jopa 50 miljoonaa euroa.

Jeep myy tänä vuonna arviolta 1,9 miljoonaa autoa, ja sen tavoite on kasvattaa myytyjen autojen määrä 3,3 miljoonaan vuoteen 2022 mennessä. Bloombergin haastattelema sandiegolaisen Strategic Vision in varajohtaja Chris Chaney katsoo, että Ronaldo voi auttaa tavoitteeseen pääsemisessä etenkin espanjankielisessä osassa maailmaa.

”Jeepin brändin vapauden ja seikkailun tuntu vetoaa kaikkiin mutta erityisesti espanjankieliseen uuden auton ostajasegmenttiin, ja näen että tämä [siirto] vahvistaa tilannetta”, Chaney sanoo Bloombergille.

Juventus on osakeyhtiö, ja sen osakkeen kurssi nousi yli 30 prosentilla viime viikolla, kun Ronaldon mahdollisesta siirrosta alettiin spekuloida lehdissä.