Markkinointiviestinnän palveluita myyvä Dagmar aloittaa ensi viikon maanantaina yt-neuvottelut. Työnantajapuolen määrittelemä vähennystarve on noin 10 prosenttia koko henkilöstöstä eli 20-25 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat mediatoimistona tunnetun Dagmarin koko henkilöstöä. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa.

Dagmarin toimitusjohtaja Krista Elopuron mukaan neuvottelut voivat johtaa irtisanomisiin.

”Dagmar on tehnyt kevään ja kesän aikana lyhytkestoisia sopeutustoimia eli lomautuksia. Nyt on vastuullista tehdä pitkävaikutteisempia toimenpiteitä. Tällä varmistetaan, että olemme myös menestyvä yritys tulevaisuudessa.”

Elopuro korostaa, että yt-neuvottelut eivät johdu yksittäisten asiakkaiden markkinointibudjettien leikkaamisesta, vaan kyse on koko toimialaa ravistelevasta murroksesta. Dagmarin isoihin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Finnair ja Veikkaus.

”Koronasta haluan sanoa sen verran, että se ei käynnistänyt työelämän muutosta, vaan se vauhditti sitä. Työelämä oli murroksessa jo ennen koronaa.”

Dagmarissa on kevään ja kesän aikana ollut osa-aikaisia lomautuksia, jotka koskivat isoa osaa yhtiön henkilöstöstä. Toimistossa oli Elopuron mukaan myös muutama kokoaikainen lomautus.

Muokkaus 17.9.2020 klo 14:45 Krista Elopuron sitaatti ”Tällä varmistetaan, että olemme myös menestyvä yritys” on muutettu muotoon ”Tällä varmistetaan, että olemme myös menestyvä yritys tulevaisuudessa”.