Dagmarin koko henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen.

”Yhdeksään kohdistuu toimenpiteitä eli viiden työsuhde päättyy ja neljä lomautetaan toistaiseksi”, Dagmarin toimitusjohtaja Krista Elopuro kertoo.

Irtisanomisissa päästiin vähemmällä kuin alkuperäinen arvio oli.

”Alkuperäinen vähennystarve oli noin 10 prosenttia henkilöstöstämme. Löysimme neuvotteluissa yhdessä henkilöstön kanssa hyviä ratkaisuja. Lisäksi syksyn aikana tapahtui niin sanottua luonnollista poistumaa. Meillä jäi muutama henkilö vanhempainvapaalle sekä muutama päätti itse työsuhteensa."

Elopuro sanoo, että tällä hetkellä pitkälle meneviä ennusteita ei edelleen jatkuvassa koronapandemiassa voida tehdä.

”Joku sanoi hyvin, että olemme tällä hetkellä koronasumussa ja yhdyn kyllä täysin siihen. On erittäin vaikea tehdä ennusteita tulevasta juuri nyt.”

Mutta jotain merkkejä tulevaisuuden suuntalinjoista on nähtävissä. Dagmarin asiakkaiden tarpeissa on tällä hetkellä vahvasti digitaalinen kehittäminen eli asiakaskokemuksen optimointi ja verkkokaupan rakentaminen sekä markkinoinnin automaatio. Niitä tarpeita palvelemaan Dagmar perustikin kokonaan oman yksikkönsä toukokuussa, joka työllisti heti 10 henkilöä.

Radlyn perustaminen tuli hyvään hetkeen”, Elopuro sanoo.

Tekoälyratkaisuihin erikoistunut Radly on tuonut Dagmarille uusia asiakkuuksia erityisesti B2B-puolelta.

”Meillä on myös kansainvälisiä avauksia softamyynnin puolella, ja kansainvälisille markkinoille tehdään erilaisia pilotteja. Se on ilahduttavaa ja innostaa porukkaamme kovasti.”