Kaupat

Anna Juvonen 12.7.2012 15:34 päivitetty 4.2.2016 10:25

Dentsu on tehnyt ostotarjouksen Aegis Groupista – "ei vaikuta toimintaan Suomessa"

Dentsu on tehnyt ostotarjouksen Aegis Group Plc:stä. Aegis Media Finlandin talousjohtaja Ari Lemmetty kertoo, että kauppa ei muuttaisi yhtiön toimintaa Suomessa.

Japanilainen mainosjätti Dentsu on tehnyt ostotarjouksen kansainvälisestä mediayhtiöstä Aegis Group Plc:stä. Dentsu tarjoaa yhtiöstä 3,1 miljardia puntaa eli noin 3,8 miljardia euroa.

Aegis Group omistaa Suomessa Aegis Media Finland -konsernin. Aegis Media Finlandiin kuuluvat mediatoimisto Carat, digitoimisto White Sheep Isobar, hakukonemarkkinointiyritys iProspect, mediatoimisto Vizeum ja ulkomainonnan suunnitteluun erikoistunut Posterscope Finland. Suomessa yhtiöllä on 110 työntekijää ja liikevaihto on 119 miljoonaa euroa.

Aegis Groupin hallitus suosittelee kauppaa ja toimitusjohtaja Jerry Buhlmann pitää todennäköisenä, että kauppa menee läpi. Myös suurimmat osakkeenomistajat puoltavat kauppaa. Osakkeenomistajat päättävät kaupasta elokuussa.

Aegis Groupin pörssikurssi nousi Lontoon pörssissä ostotarjouksen julkistuksen jälkeen tänään torstaina yli 45 prosenttia.

Aegis Media Finlandin talousjohtaja Ari Lemmetty pitää positiivistä kurssireaktiota merkkinä siitä, että kauppa on kaikille osapuolille myönteinen asia.

"Dentsu on muun muassa Aasian suurin mainostoimistoketju ja kaupassa yhdistyy kaksi vahvaa ja varsinkin digitaalisessa markkinoinnissa globaalia toimijaa", Lemmetty sanoo.

Lemmetty kertoo, että kauppa ei aiheuta muutoksia ketjun toimintaan Suomessa. Lemmetty arvioi, että myös yhtiörakenne säilyy muuttumattomana.

Yhtiön strategia jatkuu samana myös Suomessa.

"Jatkamme kasvua myös yritysostoilla Suomessa orgaanisen kasvun lisäksi", Lemmetty sanoo.

Aegis Groupin pääkonttori säilyy Lontoossa ja yhtiön ylin johto jatkaa tehtävissään.