Black Friday -alennuskampanjoinnin sijaan Hakola viettää maanantaina 25. marraskuuta kiertotalouden kansainvälistä merkkipäivää White Mondayta.

Kampanjan avulla Hakola haluaa nostaa esille jo tuotettujen tavaroiden ja materiaalien käyttöiän pidentämistä kiertotaloushenkisesti.

Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen kertoo, että Hakola ei lähtenyt Black Fridayn kulutusjuhlaan, koska yritys kokee sen olevan ristiriidassa arvojensa kanssa.

Hämäläisen mukaan yhtiön missioon kuuluu vahvasti halu taistella kertakäyttökulttuuria vastaan.

”Tavoitteenamme on olla kestävän kehityksen edelläkävijä, joka haastaa myös muita alalla vastuullisempaan toimintaan. Meillä vastuullisuus ei ole vain yleviä lausuntoja, vaan haastamme myös itseämme konkreettisiin tekoihin”, Hämäläinen toteaa tiedotteessa.

Vuosi sitten Hakola lanseerasi sohvilleen kestokuljetuskassit, joissa sohvat matkaavat Jurvan tehtaalta asiakkaiden olohuoneisiin yhä uudelleen ja uudelleen. Näin sohvia ei tarvitse enää jatkossa suojata muovilla kuljetuksen ajaksi.

Kestokassien ansiosta muovijätteen määrä on vähentynyt noin 30 prosenttiakuluneen vuoden aikana.

Lisäksi Hakola on tuonut markkinoille tänä vuonna lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetun sohvan.

Vastuullisuus on konkretisoitunut myös Hakolan omalla tehtaalla. Energiankulutusta on saatu vähennettyä tuotantomäärien merkittävästä kasvusta huolimatta. Vuoteen 2013 verrattuna sähköenergian kulutus on laskenut 25 prosenttia, eikä lämmityksessä käytetä enää lainkaan polttoöljyä.

Tällä hetkellä tehdas lämpenee sekä puupelleteillä että ilmalämpöpumpulla. Tehtaalla on siirrytty käyttämään LED- valaistusta ja myös uutta, energiatehokkaampaa koneistoa on hankittu.

Vuoden 2020 tavoite on, että iso osa tehtaan tarvitsemasta energiasta saataisiin ensi keväällä asennettavien aurinkopaneelien avulla.

”Meillä vastuullisuus otetaan huomioon jo muotoilijan kanssa tuotetta suunnitellessa. Tuotteista pyritään muotoilemaan niin aikaa ja kulutusta kestäviä, että ne säilyvät sukupolvelta toiselle.”

”Olen ilahtunut, että asiakkaamme ovat koko ajan enemmän kiinnostuneita vastuullisuudesta ja että se näkyy myös kuluttajien ostokäyttäytymisessä”, Annaleena Hämäläinen toteaa.

Hakola Huonekalu on vuonna 1963 alkunsa saanut perheyritys. Hakolan käsityönä tehdyt tuotteet valmistetaan edelleen Hakolan omalla tehtaalla Jurvan Niemenkylässä.

Suurin osa tuotteista myydään suoraan kuluttaja-asiakkaille ilman välikäsiä. Hakola työllistää tällä hetkellä 25 työntekijää sekä lukuisia alihankkijoita Etelä-Pohjanmaan alueella.

Yrityksen liikevaihto tilikaudella 2018 oli 4,1 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 928 000 euroa.