Digitalist Group in toimitusjohtaja Ville Tolvanen kertoo M&M:lle, että kaupan myötä Grown viisikymmenpäinen henkilöstö siirtyy Digitalist Groupin palvelukseen.

Järjestelyn avulla Digitalist Group laajentaa toimintaansa Ruotsissa vahvistaakseen mahdollisuuksiaan luoda ja toimittaa kokonaisvaltaisia innovaatio-, design- ja teknologiaratkaisuja.

"Kaupan myötä kasvamme merkittävästi Pohjoismaissa. Meistä tulee strategisempi ja luovempi ja uskoaksemme sitä kautta relevantimpi asiakkaillemme", Tolvanen kommentoi.

Digitalist Groupin asikkaisiin lukeutuvat muun muassa muassa Electrolux, Fortum, Volvo Group, Honda, Kone, Nokia, Pfizer, Spotify, Carlsberg ja BillerudKorsnäs.

"Jatkamme kasvua. Meillä on isoja pohjoismaisia asiakkaita. Uskomme, että kasvamme näiden asiakkaiden mukana", sanoo Tolvanen.

Tolvasen mukaan on globaali trendi, että että IT-talot ja luovaa suunnittelua tekevät toimijat yhdistyvät. Tietä trendille ovat viitoittaneet Accenturen ja Deloitten kaltaiset konsulttijätit.

"Me haluamme olla osana tätä trendiä, jossa ei enää pilkota erikseen käyttöliittymäsuunnittelua ja sisältöjä tai teknistä toteutusta."

Yhdessä Grow ja Digitalist Group muodostavat luovan ja globaalin ohjelmistoyrityksen. Digitalist Groupin tavoitteena on kasvaa ja palvella sekä paikallisia että globaaleja asiakkaita. Yhdistymisen myötä Grow laajentaa tarjoamaansa.

"Grow haluaa olla yhä holistisempi ja kansainvälisempi. Yhdessä Digitalistin kanssa saamme luovan teknologian osaksi tarjontaamme", sanoo Grow’n perustaja ja toimitusjohtaja Andreas Rosenlew.

Digitalist Groupin tavoitteena on toimittaa holistisia ratkaisuja vahvan brändin yrityksille. Digitalist avaa uuden yli 100 asiantuntijan studion Tukholmaan elokuussa 2018.

"Tukholmassa toimii iso A House -niminen arkkitehtien opetuskoulu. Se on tällainen hautomotyyppinen isompi kokonaisuus. Olemme vuokranneet sieltä isohkon tilan, johon meidän 50 työntekijäämme ja Grown noin 50 työntekijää tulevat. Tästä tulee meidän Pohjoismaiden lippulaivamme, jossa aloittaa elokuussa 110 henkeä", kertoo Tolvanen.

Yhdessä Grow’n kanssa Digitalist Group pyrkii tarjoamaan asiakkaille uudenlaisia ratkaisuja. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

"Tähtäämme kokonaan uusiin innovaatioihin ja liikkeenjohdon strategiseen konsultointiin. Asiakkaiden haasteena on kapitalisoida digitaalinen maailma ja luoda sinne liiketoimintamalleja. Pyrimme luomaan kokonaan uusia liiketoimintamalliajatuksia eli konsultoimaan asiakkaita pelkkien toimitusten sijaan", Ville Tolvanen kertoo.

Digitalist Groupin liiikevaihto tilikaudella 2017 oli 20 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos oli -6.9 miljoonaa euroa. Yrityksen palveluksessa työskenteli tilikauden 2017 lopussa 203 työntekijää.