DNA Oyj on sopinut antennitelevisioverkon maksutelevisioliiketoiminnan myynnistä Digita Oy :lle. Antennitelevisioverkon maksutelevisioliiketoiminta ja sen mukana DNA:n antenniverkon maksutelevisioasiakkaat siirtyvät sopimuksen mukaisesti Digitalle vuodenvaihteessa.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, jota odotetaan syksyllä 2019. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

”Nyt myytävä antenniverkon maksu-tv-liiketoiminta on ollut pieni osa DNA:n televisiopalvelujen kokonaisuutta. Jatkamme edelleen Suomen johtavana tv-toimijana kaapeliverkossa ja tarjoamme valtakunnallisesti palveluja sekä kaapeli- että laajakaistaverkoissa yli 600 000 asiakkaallemme. Lisäksi meillä on noin 250 000 DNA TV -asiakasta”, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kommentoi kauppaa tiedotteessa.

”Näkemyksemme mukaan Digitalla on vahvana antenniverkon osaajana parhaat edellytykset tämän liiketoiminnan ja palveluiden kehittämiseen”, Väisänen jatkaa.

DNA:n ja Digitan yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa, sillä Digitan tarjoamia maksu-tv-palveluita myydään DNA:n myyntiverkostossa.

Digitan vt. toimitusjohtajan Markus Ala-Hautalan mukaan Digitalle on keskeistä antennitelevisiotoiminnan jatkuva kehittäminen ja kilpailukyvyn kasvattaminen.

”Tarkoituksenamme on laajentaa maksu-tv:n peittoaluetta nykyisestä ja näin tarjota yhä useammalle tv-katsojalle mahdollisuus tilata maksullisia sisältöjä. Lisäksi suunnittelemme jo vapaasti katsottavilta kanavilta tuttujen hybridi-tv-palveluiden tuomista osaksi maksu-tv-tarjontaa. Myös uusien kaupallisten mallien lanseeraaminen sisällöntarjoajille on kehitteillä”, Ala-Hautala sanoo tiedotteessa.

Digitaomistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Noin puolet suomalaisista katsoo televisiota Digitan antenni-tv-verkon kautta. Digitalla on valtakunnallisessa antennitelevisioverkossaan UHF-taajuuksilla kuusi verkkotoimilupaa 10.1.2027 asti.