Sosiaalinen media

Ville Perttula 19.7.2018 09:08 päivitetty 19.7.2018 09:37

Donald Trump on kevään suurin poliittinen Facebook-mainostaja Yhdysvalloissa – Facebook perusti arkiston poliittisille mainoksille

Ron Sachs / POOL
Donald Trump herätti maanantaina ihmetystä kertomalla, että ei epäile Venäjän sekaantuneen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin vuonna 2016. Myöhemmin hän muutti kantaansa.

New Yorkin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan toukokuun ja heinäkuun välisenä aikana muutama eri Donald Trumpiin liittyvä taho osti Facebook-mainoksia 274 100 dollarilla eli noin 236 000 eurolla.

Maanantaina koko maailmaa Helsingissä hämmentänyt Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ison luokan Facebook-mainostaja.

New Yorkin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan toukokuun ja heinäkuun välisenä aikana muutama eri Donald Trumpiin liittyvä taho on ostanut Facebook-mainoksia 274 100 dollarilla eli noin 236 000 eurolla.

Esimerkiksi Let's Make America Great Again -komitea on käyttänyt noin 164 000 euroa Facebook-mainontaan. Tutkimuksesta uutisoineen The Drumin mukaan määrällä on ostettu 4127 mainosta. Donald Trump for President -niminen taho on käyttänyt noin 72 000 euroa Facebook-mainontaan. Mainoksia taho on ostanut yli 5000.

The Drumin mukaan yli 37 miljoonaa Facebook-käyttäjää on nähnyt Trumpin mainoksia toukokuun ja heinäkuun välisenä aikana.

Tutkimuksen mukaan toiseksi eniten rahaa poliittiiseen mainontaan käyttää voittoa tavoittelematon seksuaaliterveyden edistämisen puolesta töitä tekevä järjestö Planned Parenthood. Järjestö on ollut viime aikoina esillä, koska se puolustaa äänekkäästi naisten aborttioikeutta.

Uutiset Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin ovat vaikuttaneet Facebookin mainoskäytäntöihin. Toukokuussa Facebook julkaisi arkiston, josta palvelun käyttäjät voivat selata Yhdysvalloissa julkistuja poliittisia Facebook- ja Instagram-mainoksia. Arkistossa on mainoksia ja julkaisuja seitsemän vuoden ajalta.

Nykyisin Facebook vaatii, että Yhdysvalloissa poliittista mainontaa tekevät tahot tunnistautuvat Yhdysvaltojen kansalaisiksi tai todistavat, että heillä on pysyvä asumislupa maahan.

Nykyisin poliittisten mainosten kyljessä on maininta siitä, kuka mainoksen on maksanut.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö