Japanissa parhaillaan käynnissä oleva G20-kokous on koonnut maailman mahtavimmat johtajat lämmittelemään diplomaattisia suhteita ja hakemaan muun muassa sopua Yhdysvaltojen ja Kiinan väliseen tullisotaan.

Suuren yleisön mielenkiintoa pois itse asiasta on kuitenkin vienyt Yhdysvaltojen presidentin Donald Trump in tytär Ivanka, joka osallistuu kokoukseen isänsä neuvonantajan roolissa. Lauantaina ranskalainen tv-kanava julkaisi videon, jossa Ivanka virittelee keskustelua seurueessa, johon kuuluivat Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Kanadan pääministeri Justin Trudeau, Brittien väistyvä pääministeri Theresa May ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääjohtaja Christine Lagarde. Videon voi katsoa esimerkiksi The Guardianin sivuilla. Videolta välittyy hivenen vaivaantunut tunnelma. Erityisesti Lagarden ilmeistä ja kehonkielestä on tulkittu, ettei ensimmäisen tyttären yritys ottaa osaa poliittiseen rupattelutokioon varsinaisesti vakuuttanut häntä.

The Guardianin mukaan muun muassa amerikkalainen kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortez moitti Ivankan läsnäolon olevan haitaksi Amerikan diplomaattisuhteille.

Sosiaalinen media sen sijaan innostui tekemään meemejä, joissa Ivanka Trump on sijoitettu erilaisiin historiallisiin seurueisiin alkaen Jeesuksen ja opetuslasten viimeisestä ehtoollispöydästä Beatlesian Abbey Roadin ylityskuvaan.

Mutta tämä twiitti kertoo hyvin tilanteen absurdiudesta:

Ivanka pääsi myös G20-johtajien ryhmäkuvaan keskelle eturiviä. Kuva otettiin tapahtumassa, jossa puhuttiin naisten oikeuksista ja voimaannuttamisesta talouselämässä ja Ivanka myös puhui tapahtumassa.

Ivanka ja hänen miehensä Jared Kushner ovat molemmat Donald Trumpin virallisia neuvonantajia. Ivankalla ei ollut poliittista kokemusta ennen isänsä presidenttiyttä, vaan hän on aiemmin tullut tunnetuksi muun muassa muotisuunnittelijana. Kaksikko istui myös neuvottelupöydässä viikonloppuna, kun Trump ja Kiinan presidentti Xi Jinping keskustelivat maiden välisistä tullikysymyksistä.