Markkinointiviestinnän toimisto Drama Queen suunnitteli tulevalle naapurilleen kotileipomo Eromangalle paikallisuutta ja kotiseutuylpeyttä korostavan mikrokampanjan, joka muistuttaa persoonallisten pienyritysten merkityksestä kaupunkikuvan säilyttämisessä. Eromanga on toiminut Kasarmitorin kupeessa jo vuodesta 1946.

Drama Queenin luovan tiimin vetäjä Sari Kelkka kertoo, että Eromangan tuotteet, erityisesti kuuluisat lihapiirakat, olivat toimistolla monelle tuttuja.

”Siksi ilahduimmekin, kun huomasimme muuttavamme aivan naapuriin. Keskellä syksyn muuttovalmisteluja törmäsimme kuitenkin uutiseen leipomolle koituneista remonteista, jotka tuntuivat kohtuuttomilta perinteiselle pienyritykselle. Halusimme ilmaista tukemme ideoimalla Eromangalle pro bono -pohjalta positiivisen mikrotempauksen, joka osaltaan vauhdittaisi myös kassakoneen kilahtelua ”, Kelkka kertoo tiedotteessa.

Eromangan talousvaikeuksista kertoi elokuussa Kauppalehti.

Drama Queen suunnitteli Eromangalle oman Helsinki-kassin, tai oikeastaan kaksi: stadilaisen ja hesalaisen. Ensimmäiset 200 asiakasta saavat kassin kaupan päälle ostaessaan Eromangan helsinkiläisherkkuja vähintään 20 eurolla, ja asiakas saa valita, kumpi viesteistä istuu paremmin omalle olalle.

”Helsinkiläisyyden ympärillä käydään ikuista vääntöä. Joku kokee olevansa ehdottomasti stadilainen, itse taas tunnustaudun ihan ylpeästi hesalaiseksi. Näen, että valinta on fiiliskysymys, ja jokainen saa määrittää tämänkin identiteettinsä itse”, Kelkka sanoo.

”Eromanga taas on ehdottomasti stadilainen”, sanoo leipomon omistaja Anja Snellman hymyillen.

Snellman itse on paljasjalkalainen helsinkiläinen ja seurannut kaupungin kehitystä läheltä jo vuosikymmenien ajan.

Kelkan mukaan Eromanga edustaa helsinkiläistä kulttuuria parhaimmillaan.

”Se on osa sellaista aitoutta ja jatkuvuutta, joka yhdistää sukupolvet ja ottaa lempeästi huomaansa myös muualta muuttaneet. Haluamme muistuttaa helsinkiläisiä tästäkin paikallisaarteesta, jotta se olisi osa kaupunkilaisten tarinoita myös tulevaisuudessa”, Kelkka sanoo.