Nenäpäivä on valinnut kampanjansa markkinointiviestintää kehittämään uudeksi kumppanikseen Drama Queen in. Drama Queen tekee Nenäpäivä-yhteistyön pro bono -työnä eli maksutta.

Nenäpäivä haluaa tänä vuonna herätellä kaiken ikäiset suomalaiset auttamaan maailman lapsia entistä isommin.

”Meille on tärkeää, että auttaminen on hauskaa. Se on myös asia, jossa meidän pitää haastaa itseämme joka vuosi. Valitsimme kumppanin, joka auttaa meitä rakentamaan viestistä entistä herättelevämmän, jopa hieman nenäkkään. Kampanjaan törmäämisen tulee herättää ihmiset auttamaan”, kertoo Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Tyrväinen.

Tänä vuonna Nenäpäivä haluaa kohentaa erityisesti nuorten tavoittamista. Vaikka jo 13. kerran järjestettävä Nenäpäivä onkin Suomessa yksi tunnetuimmista hyväntekeväisyyskampanjoista, se ei voi tuudittautua tunnettuuteensa.

”Suunnittelemme yhdessä Drama Queenin kanssa keinoja, joilla saamme puhuteltua nuoria heidän omissa, luontaisissa kanavissaan. Vaikuttajien rooli tulee olemaan entistä keskeisempi”, Tyrväinen sanoo.

Hän kertoo M&M:lle, että nuorten tavoittamiseksi Nenäpäivälle pyritään saamaan näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, ei pelkästään kampanjan omilla käyttäjätileillä vaan myös suoraan julkisuuden henkilöiden omissa sosiaalisen median kanavissa, joita nuoret seuraavat.

”Haluamme, että Nenäpäivä olisi tuttu kaikille suomalaisille, myös nuorille, jotka eivät ehkä enää katso perinteistä televisiota. Uskomme, että hauska auttaa -ajattelutapamme puhuttelee myös heitä, ja haluamme kutsua heidätkin mukaan”, Tyrväinen sanoo.

Drama Queenin lisäksi Nenäpäivän sosiaalisen median sisältöstrategiassa on apuna kampanjan monivuotinen pro bono -kumppani Someco.

Drama Queenin luova johtaja Matias Mero sanoo Nenäpäivän olevan mielenkiintoinen konsepti, jonka suunnittelussa toimistolla on kunnia olla mukana.

”Toteutamme vuosittain pro bono -projekteja, joiden kanssa jaamme samat arvot. Nenäpäivä lähtee auttamisen hauskuudesta, joka sopii meille kuin punainen nenä päähän. Huumorilla on kyky yhdistää ihmisiä myös vakavien asioiden äärellä”, hän sanoo tiedotteessa.

Tyrväisen mukaan oli tärkeää, ettei Nenäpäivä-kampanjaa tehdä otsa rypyssä.

”Nenä-henkisyys oli tärkeä kriteeri kumppanin valinnassa”, Tyrväinen sanoo.

Tämän vuoden loka-marraskuussa jo 13. kerran järjestettävä Nenäpäivä ilmoittaa olevansa Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja.

”Keräsimme viime vuonna 2,7 miljoonaa euroa ja kampanjassa on mukana yhdeksän kehitysyhteistyöjärjestöä, joten vaikutuksetkin ovat valtavat. Kampanja myös näkyy monissa kanavissa, ja esimerkiksi Ylen ohjelmayhteistyön kautta tavoitamme valtavan määrän ihmisiä”, Tyrväinen sanoo.

Perinteiseen tapaan loka-marraskuussa käynnistyvä Nenäpäivä-kampanja auttaa maailman lapsia hankkimalla varoja yhdeksän järjestön pitkäkestoisiin kehitysyhteistyöhankkeisiin Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Nenäpäivän juuret ovat Britanniassa, jossa ensimmäistä Red Nose Day:tä vietettiin jo vuonna 1988.