Duudsonien tv-ohjelmien tuotantoa ja levitystä varten perustetun Rabbit Films in liikevaihto kasvoi viime vuonna 158 prosenttia. Tieto ilmenee M&M:n perjantaina julkaisemasta Mediakatsauksesta.

Taustalla on pääasiassa panostus USA:han, jossa Rabbit Films pyörittää Jukka Hildén in johtamaa tytäryhtiötä.

Hildénin ansiosta yhtiö myi Huippujengi-formaatin Google n omistamalle YouTube Red -suoratoistopalvelulle. Kirsikkana kakun päälle Rabbit Films pääsi myös tuottamaan sarjan.

Rabbit Films -konsernin toimitusjohtaja Olli Suominen toteaa, että Amerikassa tuotantobudjetit ovat paljon isompia kuin Suomessa ja osa siitä sataa myös tuotantoyhtiön laariin.

"Teimme oikeita liikkeitä oikeaan aikaan. Meillä on tosi hyvä agentti ja lakimies. Tilaaja, eli YouTube Red on itsekin uusi peluri, joten heidän oli helpompi valita meidät."

"Yksittäisenä tuotantona se oli liikevaihdoltaan ylivoimaisesti viime vuoden suurin. Suomenkin liiketoiminnasta tuli reipas kasvu, eli liikevaihto kasvoi yli 7 miljoonasta 12 miljoonaan euroon", Suominen kertoo.

Suominen ei lupaa vuodelta 2018 yhtä suurta kasvua kuin viime vuonna. Silti hän kuvaa Suomen tilannetta hyvänä tuotantoyhtiöille. Huippujengin lisäksi Rabbit Films tuottaa Suomessa muun muassa Possea, Kymppitonnia ja Haluatko Miljonääriksi? -visailua.

"Maikkari ja Nelonen ovat satsanneet paljon kotimaiseen tuotantoon. Se on vaikuttanut koko markkinaan ja on tuotantoyhtiöille hyvä tilanne. Haaste on se, että kun sisältöä tulee niin paljon, televisiosta voi tulla yhtä aikaa monta kotimaista ohjelmaa. Sieltä on vaikeampi nousta esiin ja herättää keskustelua. Olennaista bisneksemme kannalta on se, että ohjelmat jatkuisivat pitkään."

Rabbit Films aikoo seuraavaksi kasvaa käsikirjoitetun viihteen puolelle tosi-tv-ohjelmien rinnalla. Viime vuonna yhtiö palkkasi Jani Volasen johtamaan käsikirjoitetun viihteen tekemistä. Keväällä joukkoon liittyi Minna Haapkylä. Suominen toteaa, että jossain vaiheessa saattaa olla tarvetta myös vahvistaa Rabbit Filmsin formaattikoneistoa. Tällä hetkellä uusista ohjelmaideoista vastaa Tuomas Summanen.

"Tavoite on se, että viiden vuoden päästä teemme vuosittain yhden ison draamasarjan, pitkän elokuvan ja 1–2 komediasarjaa. Tällä hetkellä emme tee näistä mitään", Suominen kertoo.

Lue lisää tuotantoyhtiöiden kasvusta ja Suomen 50 suurimmasta mediayhtiöstä tuoreimmasta Markkinointi & Mainonta -lehdestä 18/2018.