Handmaid's Tale -sarja kertoo ekokatastrofin jälkeisestä maailmasta, jossa eletään rodunjalostusta harjoittavassa Gileadissa. Naisten hedelmällisyys on katastrofin seurauksena romahtanut ja kaikki naiset on jaettu eriarvoisiin kasteihin.

Käytännössä sarja käsittelee naisten järjestelmällistä pahoinpitelyä ja raiskausta.

Alkaako jo tehdä mieli ostaa herkkuja ja hyvää viiniä?

Viinejä verkossa myyvä Lot18 ja yksi sarjan tuotantoyhtiöistä MGM saattoivat ajatella, että hittisarjan tervehdys Blessed be the fruit voisi toimia hyvänä sloganina viinille.

Kumppanit päätyivät kuitenkin lopulta toisiin aatoksiin ja viinisarja peruutettiin jo lanseerauspäivänä.

Kolmen viinin sarjan peruuttamisen taustalla oli tietenkin valtava some-myrsky.

Osa viinisarjan kommentoijista korosti markkinoinnin totaalista ajattelemattomuutta. Kuvailuissa viinejä muun muassa verrataan sarjan naisten ominaisuuksiin:

hand

Kolme viiniä oli nimetty sarjassa esiintyvien naisten mukaan Offrediksi, Ofgleniksi ja Serena Joyksi.

Lot18:n mukaan "nämä kolme viiniä sopivat nautittaviksi samalla kun katsoo naisten tarinoiden etenevän ruudulla tai samalla kun mietiskelee heidän mahdottomia tilanteitaan jälkikäteen".

Tuotesarjasta kertoi ensimmäisenä People-sivusto. Tapausta käsittelivät myös muun muassa The Guardian ja AdWeek.

Osa sosiaalisessa mediassa asiaa kommentoivista kehitteli lisää Handmaid's Tale -teemaan brändättäviä tuotteita, kuten pippurisumute tai kierukka.

merch

Osapuolet eivät ole kommentoineet tapausta lehdistölle, kuten ei Handmaid's Tale -sarjaa esittävä ja tuottava suoratoistopalvelu Hulu, joka ei ollut mukana yhteistyössä.