Amerikkalainen peliyhtiö EA Sports on luonut NHL 19 -peliin hahmot muusikkoduo JVG:n Jare Brand ista ja Ville Galle sta. Kaksikko siirtyi virtuaalimaailmaan perjantaina 7.12.2018 kello 12.00 julkistetussa päivityksessä.

Jare Brandin ja Ville Gallen kasvot pelihahmoja varten on mallintanut Electronic Arts Vancouver, Helsingissä tätä tarkoitusta varten kuvatun materiaalin pohjalta.

Muusikot ovat globaalisti esillä NHL Pro-AM -pelimuodossa, joka on toinen kahdesta uudesta NHL 19 -pelissä esitellystä pelimuodosta.

Jare Brand ja Ville Galle löytyvät pelistä myös vapaina agentteina, joten heidät voi lisätä omaan joukkueeseen esimerkiksi Franchise-pelimuodossa.

Kaksikko tunnetaan innokkaina jääkiekkofaneina. EA Sportsin kunnianosoitus tuntuukin kaksikosta äärimmäisen hienolta.

"Tosi siistiä päästä omalla hahmolla peliin mukaan ja ottaa mittaa kavereiden kanssa kaukalossa. Tuntuu uskomattomalta", Ville Galle kertoo tiedotteessa.

"Hahmot ja pelipaidat näyttävät niin aidoilta, että tuntuu aika erikoiselta olla tällä tavalla pelin sisällä. Kunnia päästä samaan kaukaloon legendojen ja nykyisten tähtien kanssa", lisää Jare Brand.

EA Sportsin Regional Marketing Manager Jason Nikkisen mukaan Brand ja Galle ovat mone urheilusta ja musiikista kiinnostuneen nuoren esikuvia.

"On hienoa tarjota faneille mahdollisuus pelata heidän kanssaan virtuaalisilla ulkojäillä sekä samalla kertoa JVG:n tarina täysin uudella tavalla, Jaren ja Villen musiikista ja elämästä tuttujen ammattikiekkoilijoiden kautta", Jason Nikkinen kertoo.

NHL 19 -pelin luova johtaja William Ho kertoo, että JVG:n musiikki tunnetaan Suomen lisäksi monessa NHL-hallissa.

"JVG:stä on muodostunut osa kansainvälistä kiekkokulttuuria, minkä takia on erityisen hienoa tuoda Jare ja Ville mukaan NHL 19 -peliin nyt myös pelattavina hahmoina", Ho kiteyttää tiedotteessa.

JVG teki NHl 19 -pelin kohdalla aiemmin suomalaista musiikkihistoriaa, kun rap-duon hittikappale Tarkenee valittiinensimmäisenä suomalaiskappaleena EA Sportsin NHL-pelisarjan maailmanlaajuiselle soundtrackille.

Kappale on soinut uusimman NHL 19 -pelin päävalikossa heti syyskuisesta lanseerauksesta lähtien. Lokakuusta eli ensimmäisestä päivityksestä alkaen hittibiisi on ollut mukana myös pelin globaalissa versiossa.