Vantaalla alkoi yhtäkkiä löytyä joululahjapaketteja bussipysäkeiltä, asematunneleista, kauppakeskusten, Pyhän Laurin kirkon ja Heurekan liepeiltä. Paketeissa oli erilaista käyttötavaraa kuten patalappuja, teepaketteja, villasukkia ja pipoja. Lahjojen antajaksi paljastui Vantaan Energia.

Mistä oikein oli kyse, Vantaan Energian viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa?

”Halusimme yllättää ihmisiä hauskalla tavalla, luoda joulumieltä ja samalla tuoda esille sekajätteestä tuotettua kaukolämpöä hyvänä lämmitysmuotona.”

Kuinka monta pakettia jaoitte?

”Kaikkiaan 500.”

Eikö olisi ollut tasapuolisempaa alentaa vaikka kaikkien Vantaan Energian asiakkaiden energialaskua sen sijaan, että muutamat harvat saivat lahjan?

”Alensimme kaikkien kaukolämpöasiakkaiden laskua antamalla marras- ja joulukuun perusmaksut joululahjaksi, yhteensä 3,5 miljoonan euron edestä. Tämä oli mahdollista, koska jätevoimala on toiminut hyvin. Olemme alentaneet kaukolämmön hintaa peräti kuusi kertaa vuodesta 2014.”

Millaista palautetta teille on tästä lahjakampanjasta tullut?

”Pääosin hyvää. Moni on ilahtunut ideasta ja kertonut lähteneensä ulkoilemaan pakettien toivossa.”

Vantaan Energian kampanjointi on herättänyt ennenkin huomiota. Ensin Jekku- ja Nappi-koirat, jotka haistavat kaukolämmön energiavuotoja, sitten Roskapoliisit ja nyt joululahjat. Mitä on seuraavaksi, vai loppuvatko ideat?

”Tuskinpa loppuvat.”