YouTube lanseerasi aiemmin tänä vuonna sovelluksen, joka on tarkoitettu palvelua käyttävien lasten tarpeisiin. Toiminta ei ole aivan toivotunlaista.

Venturebeat kertoo valituksista, joita YouTube Kidsistä on tehty. Kids on Android-sovellus, jolla vanhemmat voivat myös rajoittaa lasten YouTube-käyttöä. YouTube on omalta osaltaan pyrkinyt rajaamaan lapsille sopimattoman sisällön näyttämistä.

Kaksi kuluttajajärjestöä on tutkinut sovelluksen toimintaa ja löytänyt sen kautta aikuissisältöä, jollaista vanhemmat eivät välttämättä soisi pilttiensä näkevän. Järjestöt ovat koonneet parin minuutin videonäytteen tällaisista.

Videolla kuullaan, kuinka Animaniacs-sarjan jaksossa piirroshahmot laulavat laulua, jossa esiintyvät muun muassa sanat piss, fellatio ja penis. Yhdessä pätkässä presidentti Barack Obama vitsailee marihuanasta puheohjelman juontajan kanssa. Mukana on myös punaviiniesittely ja olutmainos. Pikku pyromaanit saavat tietoiskun tulipalojen sytyttämiseksi.

”Otamme kaiken palautteen vakavasti. Kuka tahansa voi antaa ilmi sopimattoman sisällön, ilmoituksia seurataan ympäri vuorokauden ja sopimaton sisältö poistetaan”, vakuuttaa YouTuben edustaja Venturebeatille.

Huolestuneita vanhempia hän neuvoo kytkemään pois käytöstä sovelluksen hakutoiminnon.

Lähde: Tivi