Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo hämmästelee Finnkino n ilmoitusta päättää puolueen vaalivideon esittäminen mainoksena elokuvateattereissa 26. maaliskuuta alkaen. Finnkinolta oli ostettu näkyvyyttä yli 6-minuuttisen vaalivideon 30 sekunnin mittaisen mainosversion esittämiseksi.

Slunga-Poutsalon hämmästys johtuu siitä, että perussuomalaisten mainoskampanja oli hänen mukaansa ostettu ajalle 18.–21. maaliskuuta.

”Eli ei ole mitään lopetettavaa. Kampanja siellä on siis loppunut jo viime torstaina”, Slunga-Poutsalo viestittää Uudelle Suomelle.

Tämä oli myös mainoksen alkuperäisen ”ajolistan” mukainen aikataulu. Puolueelle lähetetyssä laskussa mainoksen esitysajaksi kerrotaan kuitenkin 18.–24. maaliskuuta.

Finnkinosta arvioidaan Uudelle Suomelle, että taustalla olisi niin sanottu ”kontaktitakuu”. Se tarkoittaa, että jos mainosta esittävissä elokuvateattereissa ei ole vieraillut riittävää määrää katsojia, mainosta esitetään, kunnes tarpeeksi moni on mainoksen nähnyt.

Slunga-Poutsalo kuitenkin tähdentää, että oli vaalivideon esitysaika sitten 18.–21.3. tai 18.–24.3. on sen esittäminen Finnkinon teattereissa joka tapauksessa päättynyt.

Finnkino tviittasi maanantaina, että perussuomalaisten vaalimainoksen esittäminen päättyy 26.3.

”Finnkino puolustaa suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa eikä toiminnassaan hyväksy rasismia eikä syrjintää. Esityksessä ollut 30-sekuntinen PS:n vaalimainoskampanja päättyy teattereissa huomenna tiistaina 26.3”, Finnkino ilmoittaa.