Hybriditalous-videosarjassa käsitellään poikkeuksellista kevättä talouden eri osa-alueiden näkökulmasta. Jaakko Lindgrenin ja Eero Vassisen kanssa keskustelemassa on eturivin ajattelijoita ja tekijöitä Suomesta.

Ensimmäisessä jaksossa haastattelussa on Elinkeinoelämän Keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Lindgren ja Vassinen kysyvät Häkämiehen näkemyksiä muun muassa globaalin kriisin vaikutuksista Suomessa.

”Tilanteessa on yksi huolestuttava piirre suomalaisten yritysten kannalta: protektionismin kasvu. Jokainen maa pyrkii turvaamaan omat etunsa, ja pitkän päälle se on erittäin vahingollista”, Häkämies kertoo.

EK:n toimitusjohtaja maalailee maailmantalouden taivaalle tummia pilviä, mutta toteaa, että Suomen on hyvä olla EU:n kaltaisessa ”klubissa” juuri nyt. Voimasuhteet saattavat muuttua nopeastikin.

”Kiina oli liikkeellä jo ennen koronaa Euroopassakin”, Häkämies sanoo.

Häkämies puhuu myös siitä, miten koronakriisin alussa Suomessa saatiin niin nopeasti suuriakin muutoksia läpi kolmikannan avulla.

”Syntyi yhteinen kriisitietämys”, hän kuvailee.

Hybriditalous on nimensä mukaisesti hybridituote myös konseptiltaan. Kauppalehden ja Markkinointi & Mainonnan sivuilla julkaistaan videohaastattelut. Sen lisäksi Hybriditalous on kuunneltavana pidempänä podcastina.

Tekijöistä Jaakko Lindgren on juristi ja yksi asianajotoimisto Dottirin perustajista ja osakkaista. Media-alaa tunteva Eero Vassinen puolestaan toimii konsulttina ja osakkaana Civittassa. Päivätöidensä ohella Lindgren kirjoittaa kolumnia Kauppalehteen ja Vassinen Markkinointi & Mainontaan.