Sisältömarkkinoiniti

M&M 8.10.2015 09:22 päivitetty 4.2.2016 11:02

Elisa osti mainoshahmonsa JVG:n videolle

Handout

Elisa Saunalahti tekee oivaltavaa sisältömarkkinointia yhteistyössä rap-duo JVG:n kanssa.

Elisa Saunalahti on ujuttanut mainoshahmonsa Hintasaarnaajat esiintymään JVG:n musiikkivideolle. Elisan, mainostoimisto Bob the Robotin, Warnerin ja JVG:n yhteistyössä suunnittelema Takajeejee-video julkaistiin YouTubeen 25. syyskuuta. Tähän mennessä se on kerännyt reilut 313 000 katselua.

Musiikkivideon suunnittelu tapahtui yritysten mukaan JVG:n ehdoilla. Video valmistui ideasta Youtube-versioksi alle kolmessa viikossa.

"Emme halunneet ottaa kantaa musiikkivideon sisältöön. Meille oli äärimmäisen tärkeää, että video näyttäisi ja tuntuisi JVG:ltä. Tämä oli ainoa tapa, jolla lopputuloksesta tulisi heidän faneilleen relevantti, ja vain sillä oli merkitystä", kertoo Elisan markkinointijohtaja Tomi Wirtanen tiedotteessa.

"Olimme yksimielisiä siitä miten kokonaisuus tulisi rakentaa, jotta se parhaalla tavalla tukisi kaikkia osapuolia. Ei logoja, ei tökeröä tuotesijoittelua, ei edes mainintaa mainostettavasta brändistä, tai sen tuotteista", sanoo Bob the Robotin suunnittelija Toni Tiusanen.

Sisältömarkkinointitempaus on otettu hyvin vastaan katsojien keskuudessa, sillä kaupallisen brändin läsnäolosta huolimatta musiikkivideon pidettävyys on tekijöiden mukaan yli 90 prosenttia.

"Henkilö- ja yritysbrändien välinen yhteistyö ajatuu usein tilanteeseen, jossa toinen myy ja toinen ostaa. Osapuolet eivät täysin ymmärrä toisiaan, jolloin lopputuloksesta tulee päälle liimattu ja kohderyhmälle irrelevantti. JVG:n Takajeejee -musavideo on virkistävä poikkeus", kehuu Tiusanen.