Tampereen lähellä Sastamalassa sijaitseva Ellivuoren matkailualue uudistuu. Uutena alueen kehitysyhtiönä aloittaa Hill Invest Group Oy, joka käyttää toiminnassaa alueella nimeä Ellivuori Resort.

Osakas Leo Pitkänen kertoo, että yhtiön tavoitteena on kehittää Ellivuori Resortista kansainvälisesti houkutteleva matkailukohde.

Alueen kehittämisen vetovastuu sekä hotelli-, ravintola-, myynti- ja markkinointitoimet siirtyvät Ellivuori Resortille 10 vuoden vuokrasopimuksella nykyisen toimijan sopimuksen päätyttyä. Vetovastuu vaihtuu 3. lokakuuta.

"Tulemme panostamaan vahvasti liikunta- ja hyvinvointipalveluihin, viihdettä ja kulttuuria unohtamatta", osakas Reijo Angeria sanoo tiedotteessa.

Alueen kehittämiseksi matkailukeskuksessa aloitetaan mittava investointiohjelma, jonka avulla haetaan kasvua ja vetovoimaa niin kotimaisten kuin ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Ellivuori Resortin kehittämiseksi on jo käynnissä yli 10 miljoonan euron investoinnit.

"Tahtotilana on luoda ei enempää eikä vähempää kuin Suomen monipuolisin ympärivuotinen ravintola- ja vapaa-ajan palveluita tarjoava keskittymä", Ellivuori Resortin hallituksen puheenjohtaja Pasi Järvinen sanoo.

Ellivuoren hotellin yhteyteen avattava ravintolamaailma koostuu jatkossa useista eri ravintoloista, joissa korostetaan lähiruokaa ja paikallisten tuottajien raaka-aineita.

Ellivuoren kehitystoiminnassa aiotaan ottaa huomioon myös ympäristöasiat. Esimerkiksi hotellikiinteistö siirtyy maalämpöjärjestelmään lokakuun 2016 loppuun mennessä. Ekologisiin investointeihin kuuluvat myös aurinkoenergian hyödyntäminen osana omaa energiatuotantoa sekä led-valaistukseen siirtyminen.

Myös Sastamalan kaupunki on sitoutunut vahvasti alueeseen. Ellivuoressa on Sastamalan kaupungin omistama ja ylläpitämä kunnallistekniikka.