Vuonna 2008 perustettu Ellun Kanat on kasvanut 4,9 miljoonan euron liikevaihtoa tekeväksi yritykseksi, joka työllistää yli 50 ihmistä. Viime vuonna liikevoittokin kasvoi 1,1 miljoonaan euroon.

Juhlistaakseen pyöreitä vuosiaan Ellun Kanat on tilannut kansainvälistä uraa tekevältä Klaus Haapaniemeltä oman kana-tunnuksen. Muotoilija ja taiteilija Haapaniemi kertoo, että inspiraatio Ellun Kanojen "anarkistiselle kanalle" syttyi toimiston yrityskulttuurin synnyttämästä positiivisesta ja dynaamisesta energiasta.

Haapaniemi on aiemmin tehnyt lukuisia yhteistöitä suomalaisten yritysten ja organisaatioiden kanssa. Hänen runsas estetiikkansa ja taianomaiset hahmonsa ovat tuttuja esimerkiksi KansallisoopperanOvela kettu -teoksen puvustuksesta ja lavastuksesta sekä Iittala n Taika-astiastosta. Hänen omiin mallistoihinsa kuuluu muun muassa sisustustarvikkeita, tapetteja ja tekstiilejä.

Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja Kirsi Piha sanoo toimiston väen olevan otettu siitä, että syntymäpäivätunnuksen suunnittelijaksi saatiin Haapaniemi. Piha kertoo, että jännittyneenä odotettu tunnus kuvastaa Ellun Kanoja todella hyvin.

"Ei kai tätä sen kummemmin tarvitse perustella, kuin että jaamme Klaus Haapaniemen kanssa lintufetissin ja muutenkin ihailemme hänen rohkeaa ja omanlaista tyyliään. Halusimme visualisoida tunnuksella konkreettisesti myös sitä muutosmatkaa, jonka olemme itse tehneet", Piha sanoo.