Viestintätoimisto Ellun Kanat on palkannut alkuvuonna seitsemän uutta tekijää.

Tuoreet palkkaukset tuovat vahvistusta muun muassa Ellun Kanojen visuaalisten toteutusten tuotantoon, kun talossa ovat aloittaneet Head of Design Sasu Haanpää ja graafikko Unto Helo.

”Huomasimme viime vuoden syksyllä, että tarve visuaalisille toteutuksille on kasvanut ja että käytämme enemmän ja enemmän freelancereita”, kertoo Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru TujunenM&M:lle.

Tujusen mukaan asiakkaat kysyvät yhä enemmän erilaisia strategisen viestinnän visuaalisia toteutuksia.

Ellun Kanojen Head of Designina aloittava Sasu Haanpää siirtyy taloon markkinointitoimisto Dingleltä. Haanpäällä on pitkä kokemus AD:na eri toimistoissa ja mediataloissa.

"Uskon pääseväni tekemään Ellun Kanoille vahvan strategisen näkemyksen pohjalta merkityksellistä designia ja visuaalista viestintää, joka huomataan. Designin kehittäminen tärkeämmäksi osaksi Ellun Kanojen tarjoamaa on haaste, jonka parissa on hauskaa päästä tekemään tiimin kanssa töitä", Haanpää sanoo tiedotteessa.

Visuaalista puolta vahvistaa myös graafikko Unto Helo, joka on aiemmin työskennellyt esimerkiksi asiakaslehtien, vaalikampanjoiden ja pakkausten visuaalisten ilmeiden parissa. Hän on myös ollut mukana Rytmihäiriö-yhtyeessä ja suunnitellut yhtyeen levynkansia ja paitoja.

Vaikuttamisen ja yhteiskunnallisen näkemyksen puolelle osaamista tuovat entinen Vasemmistonuorten pääsihteeri Antti Kettunen, Puolustuvoimissa merivoimien tiedotustehtäviä tehnyt ja Nokialla työskennellyt Tuomas Lähteenmäki sekä Pohjoisranta Burson-Marstellerista Ellun Kanoihin siirtyvä Mari Mäki, jolla on osaamista etenkin energia- ja teknologiamurroksen saralta.

Ellun Kanat on myös palkannut alkuvuoden aikana aiemman viestinnän harjoittelijansa Laura Tolppalan Ellun Kanojen 10-vuotisjuhlavuoden tuottajaksi ja Nea Hjeltin toimistoassistentiksi.

Ellun Kanojen liikevoitto kipusi viime vuonna 1,1 miljoonaan euroon ja myyntikate kasvoi kolmanneksen edellisvuodesta 4,7 miljoonaan euroon. Tujusen mukaan myös tämä vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin, ja lisää rekrytointeja voi olla luvassa. Parhaillaan toimisto etsii Head of Kanaa eli hr-osaajaa.

”Näppituntumalta sanoisin, että tämän vuoden lopussa meitä on enemmän kuin nyt. Seuraavat rekrytoinnit voivat olla jollain spesifimmällä alueella”, Tujunen arvioi.