Sähköautoyhtiö Tesla n toimitusjohtaja Elon Musk on nostattanut kummastusta käytöksellään yhdysvaltalaisessa suorassa podcast-lähetyksessä.

Musk vieraili torstaina kalifornialaisen koomikon Joe Rogan in podcast-ohjelmassa, jonka lähetys kuvattiin myös internetissä lähetetylle videolle. Lähetyksessä Musk poltteli ilmeisesti kannabista, joi viskiä ja käytti toisen yhtiönsä valmistamaa liekinheitintä sisätiloissa.

"En ole ruohon tapapolttaja", Musk sanoi Yhdysvaltojen aikaa myöhään torstaina kahden ja puolen tunnin mittaisessa lähetyksessä.

Aiheesta kirjoittavan Bloombergin mukaan 47-vuotias Musk otti lähetyksessä yhden henkäyksen savukkeesta, jonka juontaja Rogan kuvasi sisältävän tupakan ja kannabiksen sekoitusta. Kannabiksen polttaminen on laillista Kaliforniassa sekä lääke- että huvikäytössä.

Kyseessä oli myös Muskin ensimmäinen julkinen esiintyminen sen jälkeen, kun hän vihjaili Twitterissä pitkälle valmistelemastaan ostotarjouksesta, jolla hän aikoisi lunastaa Teslan pois pörssistä.

Tapaus nostatti Teslan osakekurssia, mutta Musk perui myöhemmin puheensa ostotarjouksesta. Viestiminen ostotarjouksesta on poikinut Muskia vastaan myös lukuisia oikeuskanteita, joissa Muskia ja Teslaa syytetään markkinoiden manipuloinnista.

Podcast-lähetyksen tapahtumat ovat nostattaneet kysymyksiä myös Elon Muskin terveydentilasta, sillä hänen työtahtinsa tiedetään olleen jo jonkin aikaa erittäin kova.

Jo aiemmin elokuussa Musk antoi haastattelun The New York Times -lehdelle ja kertoi, että jotkut Muskin ystävistä kantavat huolta häntä uhkaavasta loppuunpalamisesta. Haastattelussa oli kuultu myös kahta Muskin tuntevaa henkilöä, jotka ilmaisivat huolensa Muskin työtaakasta ja unilääke Ambienin käytöstä.