Tempaukset

Laura Kukkonen 13.7.2018 08:56

Elon Musk rientää jälleen apuun – lupasi hoitaa vesiongelmista kärsineen Flintin ongelmat

EPA/ULISES RUIZ BASURTO
Elon Musk

Michiganilaisen kaupungin vesikriisi alkoi jo vuonna 2014 ja tällä hetkellä käyttöveden pitäisi täyttää viranomaisvaatimukset. Kaupungin edustajat toivovat pääsevänsä keskustelemaan Elon Muskin kanssa asukkaiden tarpeista.

Teknologiamiljardööri Elon Musk on siirtynyt seuraavaan pelastusoperaatioon sen jälkeen, kun hänen Thaimaan luolaoperaatioon lähettämäänsä minisukelluskapselia ei koskaan käytetty.

Tällä kertaa kohteena on Amerikan Michiganissa sijaitseva kaupunki Flint, joka on kärsinyt vakavista ongelmista vuodesta 2014 alkaen. Tuolloin Flintin vesivarannot saastuivat lyijystä.

Pitkäaikaisen kriisin jälkeen kaupungin asukkaille on kerrottu, että heidän käyttämänsä vesi täyttää viranomaisvaatimukset. Silti monet asukkaat ovat sanoneet, ettei heidän asuntojensa hanoista tulevaa vettä voi edelläänkään juoda.

Elon Musk kertoi Twitterissä sitoutuvansa Flintin vesikriisin ratkaisemiseen.

"Pitäkää tätä sitoumuksenani siitä, että rahoitan vesitilanteen korjaamisen missä tahansa Flintin talossa, jossa vesi on saastunut."

"Tämä ei ole vitsi."

Avun tarjoamista Flintin asukkaille ei voida pitää Muskin omana ideana. Monet hänen miljoonista Twitter-seuraajistaan kehottivat häntä auttamaan Flintin tilannetta sen jälkeen, kun hän julkisti osallistuvansa operaatioon pelastaa nuoren jalkapallojoukkueen jäsenet luolasta Thaimaassa.

Musk on luvannut hoitaa vesien suodattimia sellaisiin taloihin, joissa vesitilanne ei ole vielä tarpeeksi hyvä sekä auttaa selvittämään veden laatu sellaisissa taloissa, joissa asiasta on epävarmuutta. Kuten Wired kertoo, Flintin asukkaille on kuitenkin jo aiemmin jaettu suodattimia ja veden laadun testaamiseen tarvittavaa välineistöä. Myös kaupungin ja talojen saastuneita vesiputkiakin on jo vaihdettu.

Flintin kaupungin tiedotusvastaava Candice Mushatt kertoo Bloomergnin mukaan, että Musk tai tämän edustajat eivät ole ottaneet yhteyttä kaupungin toimijoihin. Mushattin mukaan Muskin tulisi neuvotella kaupungin pormestarin Karen Weaverin kanssa siitä, millaisia "erityistarpeita" kaupungissa vielä on.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

22.02.2019 11:44

Epäonnistumisen jalo taito

Tieteessä epäonnistunut koe on arkipäivää. Haluttuun lopputulokseen pääseminen edellyttää lähes aina vähintään yhtä päin seiniä mennyttä testiä. Tätä viisautta hyödyntävät myös modernit, menestyvät yritykset.