Teknologia

M&M 2.10.2017 19:15

Elon Muskilta jälleen villi visio: rakettimatkailua ympäri maapallon

Maurizio Pesce
Elon Musk.

Elon Musk on osoittanut liiketoimissaan harvinaisen kovaa päämäärätietoisuutta. Mikäli tuoreimmat puheetkin osoittautuvat lopulta paikkansapitäviksi, nopeutuu matkustaminen maailman ääriin huomattavasti.

SpaceX:n toimitusjohtajan roolissa Elon Musk puhui avaruusalan konferenssissa, jossa hän paljasti SpaceX:n suunnitelmat kuu- ja Mars-matkoista. Tavallisen ihmisen arkielämää huomattavasti lähempänä on kuitenkin Muskin puheensa lopuksi väläyttämä suunnitelma käyttää raketteja myös matkailuun maapallolla.

Spacex:n tuleva BFR (Big Fucking Rocket) nostaisi massiivisen avaruusaluksen maata kiertävälle radalle, josta se laskeutuisi suurkaupunkien läheisyyteen rakennetuille maa-asemille.

Rakettia sen kummemmin kuin alustakaan ei ole vielä olemassa, mutta The Vergen mukaan Musk toivoo niiden valmistuksen alkavan 6-9 kuukauden sisällä. Musk tosin tunnetaan myös lähes rajattomasta optimismistaan projektiensa aikataulujen suhteen.

SpaceX:n havainnevideolla ihmisiä lennätetään New Yorkista Shangaihin 39 minuutissa. Parhaimmillaan raketti saavuttaisi noin 30 000 kilometrin tuntivauhdin. Kyytiin mahtuisi 80-200 ihmistä.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö