Yrittäminen

Jori Virtanen 21.9.2018 08:15 päivitetty 21.9.2018 10:41

Elon Muskin erikoinen käytös sai Teslan pörssikurssin romahtamaan – miljardööriä tutkitaan mahdollisista rikoksista

EPA/ULISES RUIZ BASURTO
Elon Musk

Miljardööri Elon Muskin johtama Tesla on kokenut viime aikoina kovia. Muskin levoton käytös sekä jatkuvat viivästykset Tesla-autojen tuotannossa ovat pyyhkineet yhtiön arvosta noin kolmanneksen, yli 18 miljardia dollaria.

Pörssikurssi laskee nyt lisää, kiitos oikeusministeriön tutkinnan.

The Guardianin mukaan Elon Muskia tutkitaan, koska Musk ilmoitti harkitsevansa pitäisikö Tesla ottaa pois pörssistä. Musk sanoi Twitterissä, että tätä varten olisi rahoituskin jo kasassa.

Tämän seurauksena Teslan osakkeen arvo nousi hulppealla vauhdilla, mutta tipahti nopeasti jahka kävi ilmi, että Muskin puheista huolimatta rahoitus ei ollutkaan kasassa.

Kun kävi ilmi, että Yhdysvaltain oikeusministeriö on käynnistänyt tutkimuksen Muskin lausunnoista, Teslan osakkeiden hinta laski 3,35 prosenttia.

Tesla on ilmoittanut tekevänsä tutkinnan suhteen täyttä yhteistyötä.

"Viime kuussa, kun Elon ilmoitti harkitsevansa Teslan yksityistämistä, Tesla sai vapaaehtoisen asiakirjapyynnön oikeusministeriöltä, ja olemme yhteistyön merkeissä vastanneet siihen. Emme ole vastaanottaneet haastetta, todistuspyyntöä, tai muuta muodollista käsittelyä. Kunnioitamme oikeusministeriön halua saada lisätietoja asiasta ja uskomme, että asia ratkeaa nopeasti kun he tarkastelevat saamiaan tietoja", Tesla kommentoi.

Tämä ei ole suinkaan ainoa Muskin möläytys mikä on aiheuttanut yhtiölle ongelmia.

Syyskuun alussa Musk kohahdutti maailmaa polttamalla pilveä suorassa lähetyksessä sekä leikkimällä toisen yhtiönsä liekinheittimellä.

Kun thaimaalaisia lapsia pelastettiin luolasta, Musk kutsui pelastusyrityksissä auttanutta brittisukeltaja Vernon Unsworthia pedofiiliksi. Unsworth on nostanut asiasta kunnianloukkaussyytteen.

Juttua editoitu 21.9. klo 10.41. Lisätty Teslan antamat kommentit koskien oikeusministeriön aloittamaa tutkimusta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö