Pakkaukset

20.1.2010 12:47 päivitetty 4.2.2016 09:50

Elovena muutti peltipurkkiin

Elovenaa saa brändin 85-vuotispäivien kunniaksi kevään ajan vanhanajan peltirasiassa.

Raisio on tuonut markkinoille peltisen Elovena-rasian neidon 85-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Vanhanajan peltirasian ulkoasu on peräisin 1950-luvun pakkauksesta. Ossi Saarelaisen piirtämä Elovena-neito on toiseksi vanhin versio Elovena-neidosta.

Elovena on arvostettu

Elovena oli M&M:n ja Taloustutkimuksen Arvostetuimmat brändit -tutkimuksessa viime vuonna sijalla 28. Vuonna 2007 Elovena ylsi kymmenen arvostetuimman brändin joukkoon.

Raision mukaan alkuperäisen Elovena-neidon alkuperästä ei ole täyttä varmuutta, mutta sen uskotaan olevan taiteilija Joel Viktor Räsäsen käsialaa. Räsänen piirsi 1920-luvulla viljapellolla hymyilevän tytön mainoskilpailua varten.

Elovena syntyi Karjalan Myllyssä Viipurissa vuonna 1925 ja kuvasti nuoren itsenäisen Suomen ihanteita ja uskoa parempaan tulevaisuuteen. Vuosien varrella Elovena-tyttöä on muokattu ajan hengen mukaiseksi.

Esimerkiksi 1950-luvulla Elovenaa päivitettiin lyhentämällä ja vaalentamalla tytön hiuksia sekä kasvattamalla taustan viljapeltoa.

Aimo ”Amppu” Virtanen teki Elovenasta aiempaa nauravaisemman 1960-luvulla, ja leveän hymyn neidolle antoi englantilainen Phil Clements 1980-luvun lopulla. Samalla kuvaan lisättiin aurinkoinen metsänreuna. Sittemmin tyttöön on tehty vain pieniä muutoksia.

Kilon peltirasia on myynnissä päivittäistavaramyymälöissä kevään ajan.