Älypuhelinten viestisovellusten käyttäjämäärä ylittää 1,4 miljardia vuonna 2015, arvioi eMarketer. Viestisovellusten käyttäjämäärä kasvaa arvion toteutuessa 31,6 prosenttia edellisvuodesta.

Ennusteen mukaan 75 prosenttia maailman älypuhelinten omistajista käyttää mobiiliviestisovellusta ainakin kerran kuukaudessa vuonna 2015.

Arvion mukaan viestisovelluksissa suosituimmat ovat WhatsApp ja Facebook Messenger, joilla on merkittävä käyttäjäkunta yli 20 valtiossa. Muita suosittuja sovelluksia ovat WeChat, Line ja Snapchat.

Facebookin omistama pikaviestipalvelu WhatsApp saavutti 900 miljoonan käyttäjän virstanpylvään syyskuussa, uutisoi TechCrunch.

Ennusteen mukaan viestisovellusten käytön suosio vain kasvaa tämän vuoden jälkeen, ja vuoteen 2018 mennessä näiden sovellusten käyttäjämäärä tulee olemaan 2 miljardia, eli 80 prosenttia älypuhelinten käyttäjistä viestittelee sovelluksilla.

Älypuhelimen viestisovellus on eMarketerin selvityksessä määritelty palveluksi, joka tarjoaa yhdeltä yhdelle tai yhdeltä monelle -viestintää rekisteröityjen käyttäjien kesken. Palveluissa viestit ja puhelut lähetetään datayhteyksien ja mobiiliverkon kautta.

Sovelluksen käyttäjäksi taas määritellään henkilö, joka käyttää palvelua ainakin kuukausittain.