Peliyhtiö Rovion ensimmäisen ja toisen kvartaalin osavuosikatsaukset löivät heittämällä analyytikoiden ennusteet. Kolmannen kvartaalin kohdalla ennusteet oli viritetty koviksi.

Yhtiön liikevaihto oli heinä-syyskuussa 67,9 miljoonaa euroa, kun tietopalvelu Factsetin keräämän kolmen analyytikon liikevaihdon ennusteiden keskiarvo oli 68,0 miljoonaa euroa. Viime vuoden kolmannella kvartaalilla liikevaihto oli 74,8 miljoonaa euroa.

Yhtiön oikaistu liiketulos oli 12,8 miljoonaa euroa. Analyytikoiden konsensusennuste povasi tuloksen nousevan vertailukauden 5,0 miljoonasta eurosta 12,2 miljoonaan euroon.

Yhtiön osakekohtainen tulos oli 0,12 euroa, kun analyytikoiden konsensus odotti sen nousevan 0,13 euroon vertailukauden 0,06 eurosta.

Alhaisemmista investoinneista tukea

”Peliemme liikevaihto vuoden kolmannella vuosineljänneksellä laski jonkin verran kun pelaajien aktiivisuus peleissä normalisoitui verrattuna toisen vuosineljänneksen aikana näkemäämme piikkiin, joka johtui maailmanlaajuisesta koronapandemian aikana kotiin eristäytymisestä”, Rovion vuodenvaihteessa jättävä toimitusjohtaja Kati Levonranta kommentoi osavuosikatsauksessa.

Rovio on saanut tänä vuonna tukea viime vuotta alhaisemmista käyttäjähankintainvestoinneista. Kolmannella kvartaalilla investoinnit olivat 15,3 miljoonaa euroa, kun viime vuoden kolmannella kvartaalilla ne olivat 27,1 miljoonaa euroa.

”Maltillisista käyttäjähankintainvestoinneista ja vakaasta pelien liikevaihdosta johtuen, kannattavuutemme jatkoi korkealla tasolla, ja parani merkittävästi vuodentakaisesta”, Levonranta kommentoi.

Oikaistu liikevoitto parantuu merkittävästi

Rovio arvioi, että konsernin liikevaihto jää tänä vuonna jonkin verran viime vuotta alhaisemmaksi ja oikaistu liikevoitto parantuu merkittävästi. Aiemmin Roviolla ei ollut liikevaihdon kannalta ohjeistusta, ja yhtiö arveli liikevoiton parantuvan viime vuoteen verrattuna.

Yhtiön tammi-syyskuun liikevaihto oli 203,8 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 217,5 miljoonaa euroa. Konsernin oikaistu liikevoitto taas oli 39,7 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaavaan ajankohtaan se oli 18,2 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos oli 0,38 euroa, kun vertailukaudella se oli 0,17 euroa.

”Kolmannella vuosineljänneksellä suurimman pelimme Angry Birds 2:n bruttomyynti kasvoi vuoden takaiseen verrattuna, ja on jatkunut suhteellisen tasaisena toisen vuosineljänneksen lopusta lähtien, jolloin liikevaihto normalisoitui koronapandemiasta johtuvan nousun jälkeen.”

”Uusien peliemme tuotekehitys on hyvin terveellä pohjalla. Meillä on kolme peliä ennakkomarkkinoinnissa, ja yhteensä kahdeksan peliä kehityksen eri vaiheissa”, Levonranta sanoo.

Kovia osavuosikatsauksia

Vuonna 2019 Rovio yritti saada peleilleen käyttäjiä panostamalla 100 miljoonan euron edestä käyttäjähankintainvestointeihin, mikä söi yhtiön tulosta.

”Keskeisinä kannattavuuden ajureina olivat alhaisemmat käyttäjähankintainvestoinnit ja avainpelien vakaa liikevaihto, eritoten Angry Birds 2 -pelissä”, toimitusjohtaja Levonranta kommentoi ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä.

Rovion osavuosikatsaukset ovat olleet tämän vuoden aikana kovia. Analyytikoilla oli tammi-maaliskuun osalta etukäteen kova, 10,9 miljoonan euron, liikevoitto-odotus, jonka yhtiö murskasi nostamalla oikaistun liikevoiton vertailukauden 7,5 miljoonasta eurosta 13,0 miljoonaan euroon.

Toisella neljänneksellä Rovion liikevoitto nousi vertailukauden 5,3 miljoonasta eurosta 14,1 miljoonaan euroon. Uutistoimisto Reutersin mukaan viiden analyytikon ennuste odotti 8,65 miljoonan euron liikevoittoa.