Ensimmäinen valtakunnallinen Televisioviikko järjestetään tällä viikolla 11.–17.2.2019. Televisioviikon aikana perjantaista sunnuntaihin 15.–17.2. katsojat voivat tutustua ilmaiseksi maksu-tv:n tarjontaan. Televisioviikon järjestävät televisioyhtiöt, operaattorit ja kaupan toimijat. Myös Teosto on mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Televisioviikon kunniaksi maksu-tv-kanavista ja -sisällöistä näkyvät ilmaiseksi 15.–17.2. C More n urheilukanavat C More Max, C More Sport 1 sekä C More Sport 2, Viasat in urheilukanavat sekä Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature, Discovery n Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery ja Discovery Science. Kaikkia jääkiekon Liiga-pelejä ja oheisohjelmia voi katsoa ilmaiseksi Telia TV :ssä, ja myös Elisa Viihde Sport -sisällöt avautuvat suorina lähetyksinä ja tallenteina Televisioviikon viikonloppuna.

Ilmaiskatseluun avattavien maksu-tv -sisältöjen katselu onnistuu antenni-, kaapeli-, satelliitti -vastaanotolla sekä mobiili- ja IPTV:ssä niissä jakeluteissä, joissa ne normaalistikin ovat saatavilla. Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa sekä standardi- että HD-laadulla. Telian jakeluun avautuu 11.2. alkaen toistaiseksi myös kaksi UHD- eli ultra-high-definition-laadun kanavaa Fashion TV UHD ja Nasa TV UHD. Lisäksi viikonloppuna Elisa Viihteen nettisivujen urheiluosiossa näytetään Mestiksestä yksi UHD-lähetys joka päivä.

Kaupoilta ja operaattoreilta on televisioviikolla tulossa tarjouksia televisioista ja ohjeita sopivan televisiovastaanottimen hankintaan.

Suomen antenni-tv-verkko siirtyy uuteen lähetystekniikkaan

Suomalaisissa antennitelevisioverkoissa siirrytään lähivuosina käyttämään pelkästään DVB-T2-lähetystekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-lähetykset. Televisiolähetysten vastaanottamiseen antenniverkon kautta tarvitaan siirtymän jälkeen T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi. Uuteen tekniikkaan siirtyminen koskee UHF-antenniverkon niitä kanavia, jotka tällä hetkellä lähetetään DVB-T-tekniikalla.

VHF-verkko käyttää jo nykyisin DVB-T2-tekniikkaa eli maksu-tv-kanavien katseluun tarvitaan antennivastaanotossa jo nyt DVB-T2-vastaanotin. Älytelevisio mahdollistaa myös internet-palvelut suoraan lineaarikanavan katsojan ulottuville tuovien hybridipalveluiden käytön ja IPTV-katselun.