Pohjoismainen mediayhtiö MTG Nordic Entertainment ja tanskalainen teleoperaattori TDC Group yhdistyvät.

Tuloksena syntyy kokonaan uusi yhtiö, jonka nimi ja tarkemmat yksityiskohdat selviävät, kun kauppa on hyväksytty kilpailuviranomaista myöten. Uuden konsernin liikevaihto tulee olemaan noin 4 miljardia euroa. Henkilöstöä yrityksissä on tällä hetkellä yhteensä lähes 10 000.

Suomessa MTG-konserniin kuuluvat Viasat Finland, jonka kuluttajabrändejä ovat muun muassa Viasatin maksu-tv-kanavat ja Viaplay-suoratoistopalvelu, ja Nice Entertainment Finland. Täällä yhdistymisellä ei ole välittömiä vaikutuksia, sillä TDC Groupilla ei ole liiketoimintaa Suomessa.

"Yhdistymisen myötä yhtiölle tulee vahva asema Tanskassa ja Norjassa. Se, miten strategia pitkällä aikavälillä muuttuu Suomessa, tullaan kommunikoimaan myöhempänä ajankohtana. Meillä on vahva tahtotila vahvistaa asemaa myös Suomessa", Viasat Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback kertoo M&M:lle.

Norrbackin mukaan alalla on jo pitkään puhuttu mediatalojen ja teleoperaattoreiden konvergenssista.

"Tekniikan kehittymisen myötä molemmille aloille on tullut laajemmat mahdollisuudet toimia isommassa osassa arvoketjua. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että teleoperaattorit ovat alkaneet hankkia sisältöä ja oikeuksia esimerkiksi urheilusisältöihin, joita he tarjoavat suoraan asiakkailleen. Mediayhtiöt ovat myös luoneet suoratoistopalveluita, joissa asiakkaan ja palveluntarjoajan asiakassuhteen väliin ei tarvita operaattoreita", Norrback selittää.

Kuluttajille alojen yhdistyminen näkyy siis välikäsien vähenemisenä.

"Nyt pääsemme ensimmäistä kertaa Euroopassa toteuttamaan tätä konvergenssia täydessä mittakaavassa saman yhtiön sisällä", Norrback sanoo.