Maailman suurimman mainonnan, markkinoinnin ja yritysviestinnän yrityksen WPP:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Sir Martin Sorrell joutui jättämään tehtävänsä huhtikuussa taloudellisten epäselvyyksien vuoksi. Nyt paluuta mainostoimistobisnekseen puuhaava Sorrell on saanut merkittävän tukijan, kertoo AdAge.

Tunnettu ja vaikutusvaltainen brittiläinen sijoittaja Crispin Odey on ilmoittanut lähtevänsä tukemaan Sorrellin hanketta perustaa uusi mainos-, markkinointi- ja markkinointiteknologiapalveluita tarjoava toimisto.

Sijoitusyhtiö Odey Asset Managementin perustajaosakas Odey on tunnettu henkilö sijoitusmaailmassa. Vuonna 2015 brittilehti The Sunday Times arvioi hänen nettovarallisuudekseen 1,1 miljardia Englannin puntaa.

"Ihmiset ovat tehneet paljon rahaa Martinin kanssa, eikä hän vaikuta mieheltä, joka haluaa levätä. Martin tuntee koko (mainos-) markkinan erittäin hyvin", Odey perustelee.

Britannian tunnetuimpiin pääomasijoittajiin lukeutuvan Odeyn tuki on merkittävä luottamuksen osoitus kohun keskiöön keväällä ajautuneelle Sorrellille.

WPP aloitti huhtikuun alussa selvityksen koskien Sorrellin toimia yrityksen johtajana. WPP on pyrkinyt selvittämään, syyllistyikö Sorrell asemansa väärinkäyttämiseen. Financial Timesin mukaan Sorrellin epäillään käyttäneen yhtiön varoja vieraillessaan bordellissa. Sorrell on kiistänyt syytökset.

Sorrell aikoo nyt rakentaa uuden toimiston omistamansa sijoitusyhtiö S4 Capital in kautta. 4 Capitalin avulla pyritään rakentamaan toimistoketju yritysostojen kautta. Asiaan vihkiytyneiden nimettöminä pysyttelevien lähteiden mukaan Sorrell suunnittelee yrityskaupoille lähtemistä lähiviikkojen aikana. Odey uskoo Sorrellin tekevän ensimmäiset hankinnat nopeasti.

"Hänellä on jo joitain ehdokkaita olemassa. Martinin toiminnassa on ollut viisainta se, että hän osti uusia yrityksiä joka vuosi. Hän selvitti jatkuvasti, minkälaista uutta teknologiaa alalla toimivat ihmiset hyödyntävät", sanoo Odey.