Professori Esa Saarinen ja Akun Ankan toimitys ovat kehittäneet Aku Ankkaan persoonallisuuskokeen. Lehden sivuilla sitä kutsutaan kallonkutistuskojeeksi.

Saarinen tunnetaan tieteen, ja erityisesti filosofian popularisoijana.

Sovellus pohjautuu malleihin, joita Saarinen on kehittänyt yhdessä tutkijakollegoidensa kanssa. Kahdeksan kohdan pika-analyysin omasta persoonallisuudestaan voi tehdä 5.12. alkaen Aku Ankan nettisivuilla.

"Kysymykset on laadittu kuvaamaan tiettyjä keskeisiä toimintatapojamme. Toivon, että testi tuo testaajalle inspiroivan ja sytyttävän näkökulman omaan itsetuntemukseensa. Vahvuuksiinsa kannattaa paneutua Ankkalinnan valossa", analysoi Saarinen.

Testitulos on monipuolinen mosaiikki erilaisia hahmoja. Omasta Ankallisprofiilista voi siis löytyä mielenkiintoinen mikstuura esimerkiksi Mummo Ankkaa, Pelle Pelotonta ja Teppo Tulppua. Saarinen itse on mitä suurimmassa määrin Mikki Hiiri.

Huomenna, eli torstaina 5. päivä Aku Ankka -lehden ensi-ilmestymisestä Suomessa tulee kuluneeksi 62 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi avataan myös Ankkalinnan Instagram-tili.