Euroopan unionin sääntelyviranomaisille osoittamassaan valituksessa Slack ilmoittaa pitävänsä vääränä teknologijätti Microsoftin käytäntöä asettaa kilpaileva pikaviestisovelluksensa Teams osaksi Microsoft Office -toimisto-ohjelmistopakettiaan Asiasta kertoo muun muassa teknologiablogi Gizmodo.

Julkaisemassaan lehdistötiedotteessa Slack syytti kilpailijaansa siitä, että se pakottaa miljoonia asentamaan Teams-sovelluksen, estämään sen poistamisen ja peittämään todelliset kustannukset yritysasiakkaille. Slack arvioi tämän olevan laitonta ja kilpailunvastaista toimintaa.

Slackin viestintäjohtaja Jonathan Prince kertoo yhtiön antamassa lausunnossa Slackin olevan varma voitostaan pitkällä aikavälillä, sillä luotto omaan tuotteeseen ja sen ylivertaisuuteen Teamsiin verrattuna on korkealla.

”Mutta emme voi sivuuttaa laitonta käyttäytymistä, joka estää asiakkaita pääsemästä haluamiinsa työkaluihin ja ratkaisuihin", Prince toteaa yhtiön antamassa lausunnossa.

Lopullisen päätöksen oikeudenkäynnin käynnistämisestä tekee EU-komissio, mutta prosessin aloittaminen on Gizmodon mukaan Slackilta älykäs peliliike, sillä EU on tunnetusti Yhdysvaltoja hanakampi puuttumaan kilpailulainsäädäntöön liittyviin ongelmiin, ja oikeusprosessi hyödyttäisi nimenomaan pienempää haastajaa.

Pikaviestintäsovellukset ovat nousseet globaalisti entistä tärkeämpään rooliin työelämässä koronapandemian myötä. Lisääntynyt etätyö edellyttää sujuvaa ja nopeaa tiedonkulkua. Slackin ja Teamsin kaltaiset sovellukset ovat olleet monelle yhtiölle isona apuna tässä.

Microsoft on ollut EU-viranomaisten hampaissa aiemminkin. EU määräsi Microsoftin maksamaan keväällä 2004 liki 500 miljoonaa euroa sakkoa määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Vuonna 2007 Microsoftin valitus päätöksestä hylättiin.