Yksi videokonferenssisovellus Zoomin ominaisuuksista on kadehtimisen arvoinen: kyky vaihtaa taustakuvaa haluamansa laiseksi.

Näin ei etätöissä olijan ole tyytyminen esittelemään esimerkiksi sotkuista makuuhuonettaan tai puolipukeissa hiipparoivaa siippaansa, vaan hän on voinut näyttäytyä olevansa esimerkiksi Golden Gatella tai avaruudessa.

Zoomissa on kuitenkin omat ongelmansa, kuten Alma Talentiin kuuluva Tietoviikko on useaan otteeseen kirjoittanut.

The Verge sanoo, että nyt myös Microsoft Teams kykenee tarjoamaan käyttäjilleen vaihtoehtoisia taustakuvia. Temppu onnistuu tosin vain Teams-sovelluksessa, eli selain-Teamsissa taustoja ei saa toistaiseksi vaihdettua.

Taustojaan voi vaihtaa videopuhelun asetusten kautta, eli klikkaamalla kolmea vierekkäistä pistettä esittävää kuvaketta. Se puolestaan löytyy puhelun aikana esillä olevasta työkalupalkista, heti ruutujaon kuvakkeen vierestä.

Asetuksista löytyy kohta Näytä taustaefektit, joka puolestaan popsauttaa auki kaikki 24 taustavaihtoehtoa. Esikatselun avulla voi valita itselleen mieleisen kaikessa rauhassa, muita häiritsemättä, jonka jälkeen taustakuva otetaan käyttöön.

Taustan voi myös yksinkertaisesti sumentaa, jos ei halua kikkailla taustakuvilla, muttei myöskään halua näyttää takaansa ihan kaikkea.

Microsoftin mukaan suunnitteilla on laajentaa ominaisuutta niin, että käyttäjä voi itse suunnitella ja ottaa käyttöön omia taustakuviaan.