Konkurssit

Anna Juvonen 20.8.2012 10:38 päivitetty 4.2.2016 10:26

Ex-Taivas Group konkurssiin, Taivas jatkaa

Fifty Fifty Neljä Oy:ksi nimensä vaihtanut Taivas Group on konkurssissa. "Taivaan Suomen liiketoiminnot jatkuvat täysin normaalisti", sanoo toimitusjohtaja Mikko Helme.

Fifty Fifty Neljä Oy:ksi nimensä vaihtanut Taivas Group on konkurssissa.

Yhtiön konkurssi ei vaikuta mitenkään Taivaan liiketoimintaan Suomessa, sanoo Taivas Maan Päällä Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Helme.

"Konkurssi ei tarkoita Taivaan toiminnalle yhtään mitään, koska Taivas Maan Päällä Oy ei kuulu siihen millään tavalla. Suomen liiketoiminnot jatkuvat täysin normaalisti", Helme sanoo.

Taivas Maan Päällä Oy eriytettiin Taivas Groupista alkuvuodesta. Kansainvälinen ketju Ogilvy omistaa kolmanneksen Taivas Maan Päällä Oy:stä. Loput osakkeista ovat henkilöosakkaiden omistuksessa. Yhtiön omistajia ovat Helmen lisäksi muun muassa Lauri Gulin, Ari Halla-Aho, Juha Hilli, Tuomas Kota ja Micael Silén. Samat henkilöosakkaat olivat omistajina myös Fifty Fifty Neljä Oy:ssä. Helme painottaa, että Fiftyssä oli mukana myös muita osakkaita.

Taivas Maan Päällä Oy:n tytäryhtiöitä ovat Suunnittelutoimisto Taivas, tutkimustoimisto Kuulas Millward Brown ja tuotantoyhtiö 7th Heaven Productions. Taivas Maan Päällä työllistää Helmeen mukaan noin 90 henkilöä.

Fifty Fifty Neljässä ei ole Suomessa mitään toimintaa, eikä siinä ollut enää yhtään työntekijää, yhtiön toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toiminut Helme kertoo.

"Yhtiö on pääosin liittynyt kansainväliseen toimintaamme Venäjällä ja Baltiassa, eikä siellä ole mitään toimintaa enää ollut. Toiminnot on eriytetty."

Helme kertoo velkojen olevan konkurssin taustalla, mutta ei halua kommentoida konkurssin syitä tai velkojia tarkemmin. Suomen Asiakastiedon mukaan verottaja karhuaa Fiftyltä 8830 euroa ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma 1990 euroa. Suomen Asiakastiedon mukaan yhtiöllä on neljän miljoonan euron edestä yrityskiinnityksiä.

Juttua päivitetty klo 15.12. Fifty Fifty Neljä Oy:n konkurssihakemuksesta kertoi ensin Kauppalehti.