On hienoa, että tietoa välittyy, mutta asiassa on haittapuolensa. Yksi niistä on se, että erilaiset valeuutiset kukoistavat some-palveluissa. Toinen on se, että uutissisällöt luoneet tiedotusvälineet eivät juurikaan hyödy siitä, että niiden tuotoksia jaetaan.

Valitettavan monelle kun riittää otsikko ja jakajan kirjoittama saate, joiden pohjalta muodostetaan mielipide asiasta. Itse uutinen jää avaamatta ja lukematta.

Fast Company kirjoittaa, että Facebook on torstaina vahvistanut jo aiemmin vihjaamansa suunnitelman, jolla se mielestään lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla. FB aikoo ryhtyä julkaisemaan erillisellä välilehdellä luotettavia uutisia. Niitä tarjoaville tiedotusvälineille maksetaan uutisten käytöstä. Medioista on mainittu esimerkkeinä The Washington Post, Wall Street Journal ja Bloomberg.

Rahaa tähän ollaan sijoittamassa Facebookin näkökulmasta paljon eli useita miljoonia. Ainakin tärkeimmille lähteille ollaan maksamassa 3 miljoonaa vuodessa. Ars Technica toteaa, että isoille tiedotusvälineille diilin järkevyys on hieman kyseenalainen. Se ottaa esimerkiksi Washington Postin, jonka digiliikevaihto oli jo vuonna 2017 yli 100 miljoonaa. Kolme miljoonaa ei tähän verrattuna ole merkittävä potti, mutta vaarana on, että uudenlaiset FB-jaot nakertavat tulovirtaa.