TechCrunch kertoo, että varjellakseen käyttäjien yksityisyyttä Facebook kerrostaa treffipalvelun niin, että deittiseuran haku ei näy asiaankuulumattomille.

Facebook Dating -haku ei ensinnäkään näy käyttäjän Ystävät-listalla oleville, mutta rajoituksia voi tehostaa myös niin, että käyttäjällä ja potentiaalisella kumppanilla ei ole edes yhtään yhteistä ystävää. Facebook sallii myös ihmisten blokkaamisen etukäteen, jotta esimerkiksi kitkerä ex-puoliso ei ikimaailmassa tule käyttäjän treffi-ilmoitusta näkemään.

Secret Crush eli salainen ihastus -listalle ihmisiä lisäämällä voi käyttäjä näppärästi seurata tykästyksensä kohteita. Jos ihastus on molemminpuoleista, eli molemmat käyttäjät ovat lisänneet toisensa listalle, saavat he vinkin asiasta.

Aluksi vain Yhdysvalloissa käynnistyvä Facebook Dating antaa käyttäjien myös liittää Instagram-tilinsä deittailuprofiiliinsa. Vuoden loppuun mennessä Facebook ja Instagram antavat käyttäjän erikseen valikoida mitä kuvia ja tapahtumia he haluavat lisätä treffi-ilmoitukseensa.

Facebookilla on sinänsä hyvät lähtökohdat treffikumppaneiden löytämiseen, sillä harva yhtiö tietää käyttäjistään yhtä paljon kuin Facebook. Kuten TechCrunch sanoo, ongelma on pitkälti siinä, että sen datan käyttö pitäisi uskoa Facebookin käsiin, ja sitä luottamusta yhtiö ei ole aina kunnioittanut.