Twitter ilmoitti 5. elokuuta, että se on estänyt presidentti Donald Trumpin vaalikampanjasivua julkaisemasta uusia viestejä. Eston syynä oli perätön koronavirukseen liittyvä väite, uutisoi CNN Business.

Kampanjasivulla oli julkaistu video Trumpista antamassa haastattelua Fox Newsille. Videolla hän väittää, että ”lapset ovat lähes immuuneja virukselle”. Virheellinen tieto rikkoi Twitterin tiukkaa linjausta koskien koronaan liittyviä valeuutisia.

Sittemmin kampanjasivu on ilmeisesti poistanut videon, ja tililtä voidaan Twitterin mukaan jälleen tehdä julkaisuja tavalliseen tapaan. Aikaisemmin myös Facebook ilmoitti poistaneensa samaisen videon.

Valkoisesta talosta ärähdettiin, että tapaus on esimerkki Piilakson somejättien puolueellisuudesta.

Facebookin kohdalla Trumpin viestien sensuroiminen on kuitenkin ollut toistaiseksi hyvin harvinaista, ja somejättiläistä onkin syytetty Trumpin suosimisesta.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa alkukesästä syttyneiden laajojen mellakoiden velloessa kiivaimmillaan Facebook päätti säästää presidentin kohua herättäneen postauksen .

Trumpin somessa julkaisema viesti kuului: ”kun ryöstely alkaa, ampuminen alkaa”. Twitter poisti viestin, koska yhteisöpalvelu katsoi, että sen voisi tulkita väkivaltaa ihannoivaksi. Facebook sen sijaan jätti viestin näkyväksi.

Someyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sai ratkaisusta ankaraa kritiikkiä myös omilta työntekijöiltään. Yli 400 Facebookin työntekijää marssi protestiksi ulos työpaikaltaan.