Facebook on poistanut palvelusta kolme verkostoa, jotka yrittävät johtaa ihmisiä harhaan levittämällä virheellistä tietoa valetilien välityksellä, kertoo The Washington Post. Verkostot rikkovat Facebookin käytäntöjä järjestelmällisestä harhaanjohtavasta toiminnasta.

Kaksi verkostoista pyrki vaikuttamaan Facebookin yhdysvaltalaisiin käyttäjiin. Kolmas puolestaan kohdisti valetilit Myanmariin ja levitti maan puolustusvoimia kritisoivaa informaatiota. The Washington Postin mukaan yksi verkostoista pyrki levittämään misinformaatiota Yhdysvaltain vaaleista.

Viimeisten kolmen vuoden aikana Facebook kertoo poistaneensa yli sata edellä mainittua käytäntöä rikkovaa verkostoa. Nyt Yhdysvaltain lähestyvät presidentinvaalit ovat saaneet Facebookin turvallisuustyöntekijät erityisen valppaiksi.

"Tiedämme, että toimintaa yritetään jatkaa, mutta luulen, että olemme valmistautuneempia kuin koskaan ennen", Facebookin turvallisuuspäällikkö Nathaniel Gleicher kommentoi The Washington Postille.

Vastaavanlaiset verkostot pyrkivät manipuloimaan vaaleja myös vuonna 2016. Verkostot löydettiin ja poistettiin kuitenkin vasta kuukausia vaalien päättymisen jälkeen.