Mark Zuckerberg on superjulkkis ja erittäin rikas sellainen. Facebookintoimitusjohtajan turvatoimet onkin viety äärimmilleen. Business Insider on kerännyt tietoa Zuckerbergin turvatoimista, jotka ovat paitsi äärimmäisiä myös paikoin mielikuvituksellisia.

Vielä 2010-luvun alussa Facebook-pomon suhtautuminen turvatoimiin oli hieman liiankin rento. Zuckerberg saattoi häipyä toimistostaan lenkille tai baariin ilmoittamatta asiasta henkivartijalleen.

Nykyisin Zuckerbergia suojellaan lähes yhtä tiukasti kuin valtionpäämiehiä. Esimerkiksi hänen perheensä kotien ulkopuolella on jatkuvasti aseistettu vartija.

Piipahdus baarissakaan ei onnistu hetken mielijohteesta, vaan ensin paikalla käy Facebookin turvatiimi tarkistamassa paikat. Autoakaan Zuckerberg ei aja itse, vaan käytössä on aina kuljettaja. Erään lähteen mukaan Zuckerberg itse oli kovin kehno kuski.

Yhtiön isoissa tilaisuuksissa sali on täynnä vartijoita, jotka ovat valmiita toimimaan, mikäli joku henkilökunnasta yrittää rynnätä kohti Zuckerbergiä.

Omaa työhuonetta toimitusjohtajalla ei yllättäen ole, vaan hän istuu muiden lailla avokonttorissa. Vieressä on kuitenkin ohjelmistokehittäjiksi naamioituneita henkivartijoita.

Zuckerbergin työpöydän alle ei saa pysäköidä konttorin alle rakennetussa parkkihallissa – jottei kukaan saisi päähänsä räjäyttää pomon alla autopommia. Myös valokuvien ottaminen toimitusjohtajasta tai hänen työtiloistaan on kielletty.

Suoraan Aku Ankan sivuilta tuttu ominaisuus puolestaan löytyy luodinkestävillä laseilla ympyröidyistä kokoushuoneesta. Huoneesta pääsee vahvojen huhujen mukaan ulos "paniikkitunnelia" pitkin suoraan parkkihalliin ja karkuun uhkaavaa tilannetta. Vastaavaa keinoahan Roope Ankka käyttää usein poistaakseen toimistostaan ei-toivottuja vieraita. Virallisesti tunnelin olemassaoloa ei ole kuitenkaan myönnetty.

Ilmaista tämän tason turva ei ole. Facebookin vuosibudjetista on lohkaistu 10 miljoonaa dollaria pelkästään Zuckerbergin ja hänen perheensä turvatoimia varten.