Sosiaalinen media

Ari Karkimo 12.9.2018 18:01

Facebook kehittää tekoälyä, joka siivoaa loukkaavat meemit palvelusta

Facebook kertoi tällä viikolla Rosetta-nimisestä tekoälyhankeestaan.

Facebookin moderaattoreilla on epäkiitollinen tehtävä: tavaraa tulvii ja välillä estetään julkaisuja, joita ei pitäisi estää. Välillä taas julki pääsee sellaista, mikä saisi jäädä julkaisematta.

Algoritmeista ja automaattisista suodattimista on apua tekstejä seulottaessa, mutta kuvine kanssa on vaikeampaa. Nyt Facebook on kertonut uudenlaisesta tekoälyhankkeesta nimeltä Rosetta.

Rosetta-nimellä viitataan kiveen, joka auttoi tutkijoita tulkitsemaan muinaisegyptiläiset hieroglyfit. Samanlaisella asialla ollaan tässäkin hankkeessa.

Facebookin Rosetta pyrkii koneoppimisen avulla saamaan selkoa niin kuvista kuin videoistakin. Niiden sisältö yritetään tulkita koneluettavaksi tekstiksi.

The Verge arvelee, että Facebook aikoo hyödyntää tekniikkaa, joka on ilmeisesti jo käytössä. Ilmeinen käyttötarkoitus on vaikkapa häiritsevien meemien kitkeminen.

Facebook ei kuitenkaan olisi Facebook, jos se ei käyttäisi tekniikkaa muuhunkin, kuten uutisvirtaan syötettävien nostojen hallintaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.